Beneliga logo 2015

22 januari 201623:12

Herentals pakt zege in Den Haag

Herentals scoorde drie keer in de slotfase voor een 4-7 overwinning op Den Haag in De Uithof. Bekerfinalist Geleen won vrijdagavond met 4-6 in Nijmegen.

De ontmoeting tussen Den Haag en Herentals begon sterk voor Den Haag, dat na twintig minuten met 2-0 voorstond dankzij treffers van Alan van Bentem en Jasper Kick. Nog voor de wedstrijd halverwege was, kwam Herentals via Tyler Melancon en Mitch Morgan weer langzij.

Den Haag kwam dankzij Thomas Roosendaal nog Ă©Ă©n keer op voorsprong, maar voor het tweede rustsignaal van Sven Bergman had Herentals via Nils Vroemans en opnieuw Tyler Melancon het initiatief in de wedstrijd overgenomen.

Marco Bommezijn zorgde vroeg in de slotperiode nog voor de gelijkmaker, maar drie treffers in drie minuten van Trevor Hunt, Nils Vroemans en Jens Engelen bezorgden Herentals definitief de zege en de koppositie in Poule A van de BeNeLiga.

In Nijmegen kon Devils lange tijd hoop houden op een stuntje tegen de koploper in Poule B, maar ging uiteindelijk met 4-6 onderuit.Tom Marx en Akim Ramoul hadden beiden tween goals namens Geleen, voor wie ook Bob de Pont en Glenn Bakx het net wisten te vinden. De Nijmeegse productie werd verzorgt door Jake Hendriks (2), Wesley Hendriks en Eric Hoogvliets.

Geleen versterkt hierdoor zijn positie aan de kop van Poule A, terwijl Nijmegen op vijftien punten blijft staan, vier punten achter de nummer vier op de ranglijst, Eindhoven.