Hyc juich tilburg 301011

30 oktober 201122:32

Herentals stunt in Tilburg

Herentals zorgde voor een grote verrassing in de bekercompetitie door Tilburg Trappers met 5-6 te verslaan. Vincent Morgan scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer.

Tilburg Trappers sloot het weekend puntloos af. Na de nederlaag tegen buurman Eindhoven, bleek ook Herentals verrassend te sterk voor het verzwakte Tilburg. Trappers nam het op zonder de geblesseerde Bjorn Willemse, Jeffrey Melissant en Peter van Biezen. Van Biezen heeft een gebroken vinger opgelopen in de wedstrijd tegen Amsterdam van vorige week. Naar verwachting is van Biezen een aantal weken uitgeschakeld.

Herentals nam in de eerste periode brutaal een 1-3 voorsprong door goals van Joe Vetere, Barry Horman en Mitch Morgan. Tilburg produceerde vlak voor de eerste pauze echter de belangrijke aansluitingstreffer dankzij een treffer van Alexey Loginov.

Zes minuten in de tweede periode kwam Tilburg langszij. Wederom was een verdediger trefzeker, ditmaal wist Andreas Nilsson goalie Kevin van Looveren te passeren. Aan het einde van de tweede periode bleven de teams op een 4-4 gelijke stand steken, na goals van Ben Vercammen (Herentals) en Jay Latulippe (Tilburg). Latulippe scoorde daarmee zijn tweede van de avond.

Maar ook in de slotperiode kon Tilburg niet overtuigen. In de 49e minuut gaf Barry Horman zijn ploeg opnieuw een voorsprong door shorthanded te scoren. Ook voor de 27-jarige Canadees was het zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Acht minuten voor tijd kwam Tilburg voor de vierde keer op gelijke hoogte. Raphael Joly poetste de Belgische voorsprong weg met zijn negende goal van het seizoen.

Uiteindelijk werd Vincent Morgan de grote held van Herentals. De Belgische international scoorde de winnende treffer tijdens een uitgestelde straf tegen Tilburg. Na de 5-6 van Morgan liepen de Tilburgers vooral tegen straffen aan. Zowel Latulippe als Ivy van de Heuvel kregen misconducts voor abuse. Latulippe mocht drie minuten voor het einde al richting de douche.

De overwinning van Herentals is de eerste Belgische overwinning in de bekercompetitie op een Nederlandse ploeg zonder de wedstrijden van Amsterdam mee te nemen. Herentals staat nog steeds zesde op de ranglijst met negen punten. Turnhout heeft drie punten minder maar ook drie wedstrijden minder gespeeld.

Tilburg haakt even af in de strijd om de bovenste plekken. De Tilburgers blijven wel derde maar delen deze plek nu met Heerenveen en Eindhoven.