Hyc vincent close away 1314

3 februari 201400:21

Herentals verovert vierde plek

In een rechtstreeks duel met concurrent Dordrecht Lions heeft HYC Herentals de vierde plek op de ranglijst gepakt. De Belgen wonnen thuis met 6-4. Heerenveen Flyers won met 1-6 van Eaters Geleen.

Ook de laatste ontmoeting tussen Herentals en Dordrecht was weer een leuke pot om naar te kijken. De Belgische formatie begon sterk en was in de eerste periode de bovenliggende partij. Na twee minuten opende Timo Dewin de score voor Herentals. Na uitstekend voorbereidend werk van Yente Franssen schoot Dewin de 1-0 langs Kisito Zonneveld. Vincent Morgan verdubbelde de voorsprong na een kwartier spelen. Vincent Morgan rondde een shorthanded breakaway af op aangeven van broer Mitch. In de slotminuut van de eerste periode scoorde John Versteeg de belangrijke aansluitingstreffer.

Na de eerste pauze kwam Dordrecht steeds beter in het spel. Juist in een sterke fase van Lions, viel echter aan de andere kant de 3-1. Wederom sloeg Herentals toe met een counter uit het boekje. Ditmaal was het Ben Vercammen met de afronding. Het overwicht van Dordrecht werd uiteindelijk nog wel beloond met de 3-2. Dion van ’t Hof wist Bjorn Steijlen voor de tweede keer te passeren. nadat Steijlen en zijn verdediging vlak voor de 3-2 met veel kunst- en vliegwerk de puck buiten het doel wisten te houden.

Aan het begin van de derde periode begon Dordrecht weer sterk en kwam de ploeg van Alexander Jacobs via een treffer van Clinton Pettapiece op 3-3. Daarna pakte Herentals weer het initiatief. Yente Franssen mocht een penalty shot nemen in de 43e minuut maar wist Zonneveld niet te verschalken.

Mitch Morgan zorgde voor een nieuwe voorsprong voor Herentals in de 47e minuut maar een minuut later stond het alweer 4-4 na een treffer van John Versteeg. In het laatste gedeelte van de derde periode maakten twee powerplaygoals het verschil. Craig Voakes scoorde de 5-4 nadat Zonneveld een rebound moest weggeven op een schot van Evan Mosey. Diezelfde Mosey besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd met een one-timer vanaf de blauwe lijn.

Herentals heeft na de overwinning nu twee punten meer dan Dordrecht Lions.

Geleen – Heerenveen

Heerenveen blijft zicht houden op de tweede plek na een 1-6 zege in en tegen Geleen. Heerenveen legde de basis voor de overwinning in de eerste periode. Goals van Brent Janssen, Shawn Collymore, Jade Galbraith en Nick Kuiper zorgden voor een 1-4 tussenstand na twintig minuten. Akim Ramoul tekende voor het Limburgse doelpunt.

De Friezen liepen in de tweede periode verder uit naar de eindstand van 1-6. Nick de Jong en wederom Jade Galbraith waren trefzeker. Heerenveen staat nu derde met drie punten achterstand op Den Haag. Flyers heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.