Flyers vs Hyc 2017 Idzenga stopt penaltyshot

8 oktober 201700:54

Herentals verrast Flyers op eigen ijs

Herentals bracht Heerenveen in de eerste wedstrijd van de Beneliga voor beide clubs direct een nederlaag toe. In overtime was het Mitch Morgan die de winnende goal scoorde namens Hyc in een prima pot ijshockey.

Unis Flyers Heerenveen - ERA Renomar Hyc Herentals

Daarmee zagen de fans in Heerenveen iets dat ze al heel lang niet meer gezien hebben, een thuisnederlaag voor de Flyers in Thialf. De achthonderd toeschouwers kregen echter een meer dan prima duel voorgeschoteld, die de thuisploeg lange tijd goed onder controle leek te hebben, gesteund door de ijzersterke powerplay die Flyers in de eerste vier powerplays van de wedstrijd drie goals opleverde.

Al in de tweede minuut mikte Tony Demelinne raak in de bovenhoek met Jenne van der Velde op de strafbank. De straf tegen Emiel Goris leverde Flyers daarna geen goal op, maar toen scheidsrechter Pascal Keus Arne van Espen bestrafte sloeg Lars den Edel toe met een goed schot en na een minuut of zes spelen in de tweede periode veranderde Kevin Nijland een schot van Yan Turcotte voldoende van richting om de derde Flyers-goal te scoren.

Tussendoor liet de 24-jarige Canadees Shawn Hulshof zich voor het eerst zien door met een snel schot uit de pols de 1-1 binnen te schieten. Met een 3-1 voorsprong halverwege de wedstrijd was het echter Heerenveen dat de controle leek te hebben. De ploeg had ook het meeste puckbezit en verzuimde wellicht om verder afstand te nemen van de allereerste Beneliga-kampioen.

Herentals weerde zich echter kranig, met ervaren krachten als Trevor Hunt en Mitch Morgan als belangrijkste motoren. Maar het ware vooral Hulshof en zijn collega-import Chad Brears die indruk maakten in Thialf met kracht en snelheid. Tijdens de vijfde powerplay van Flyers kraakte het voor het eerst bij Flyers. Opbouwend werd de puck verspeeld, Hulshof ging ermee vandoor en rondde uiteindelijk zelf af na een combinatie met Morgan.

Diezelfde Hulshof zorgde anderhalve minuut voor de gelijkmaker met een vlammend schot. Op een eigen powerplay voor Herentals was het Brears die Hyc voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong bracht, een score die lang op het scorebord zou blijven staan. Flyers duwde richting het doel van Kevin van Looveren, maar lange tijd tevergeefs.

De slotfase zette daarna de kroon op de wedstrijd. Eerst was het Brent Janssen die tot vreugde van de achthonderd toeschouwers zijn ploeg met nog anderhalve minuut te spelen op gelijke hoogte bracht. Mitch Morgan, op dat moment al goed voor vier assists in de wedstrijd, kreeg daarna de gouden mogelijkheid om zijn team alsnog de punten te bezorgen in real time. Zijn penaltyshot werd echter gestopt door Sjoerd Idzenga.

In de overtime was daarna de eerste goede kans voor Herentals, vervolgens werd Flyers gevaarlijk en tenslotte was het Morgan die de kroon op de wedstrijd zette met de winnende goal.