Hyc stadion fisheye 1011

18 januari 201523:34

Door Joep Meijsen

Herentals verrast Trappers

Herentals toonde zich zondagavond te sterk voor Tilburg en won in eigen huis met 3-1. Heerenveen kende in Glanerbrook geen genade voor de gastheren uit Geleen, 2-9.

De laatste speelronde van de tweede periode zit erop. Flyers wint de periode met 14 punten uit acht wedstrijden, Trappers eindigt als tweede met twee punten minder. Daarmee is Tilburg nu zeker van de play-offs, aangezien Flyers de eerste periode heeft gewonnen.

In de derde periode krijgen nu de andere drie ploegen de kans zich te plaatsen. De vierde deelnemer is de hoogst geplaatste niet-periodewinnaar op de ranglijst over de hele competitie. Aan de hand van die stand wordt straks ook het thuisvoordeel verdeeld.

Door de winst van Flyers zondag en het verlies van Tilburg groeit het gat tussen de twee topploegen in de competitie naar zes punten, met nog acht wedstrijden te spelen. Daarbij komen Flyers en Trappers elkaar nog twee keer tegen. Herentals heeft door de winst op Tilburg nu een marge van zes punten ten opzichte van Geleen en acht punten tegenover Eindhoven.

Mocht Herentals de derde periode niet winnen, heeft de ploeg dus een goede kans zich als de beste op de ranglijst te plaatsen. De derde periode eindigt op zondag 15 februari met de wedstrijd tussen Eindhoven en Heerenveen. De play-offs zullen vermoedelijk in de dagen daarna van start gaan. Zowel de halve finales als de finale zullen in best-of-seven worden gespeeld.

In een wedstrijd met maar acht strafminuten boekte Herentals een belangrijke overwinning. Bij Trappers ontbraken Jordy van Oorschot, Bob Teunissen en Bjorn Willemse op het appèl, terwijl Herentals bezig is aan het tijdperk na de kortstondige comeback van Paul Vincent en waarin Bjorn Steijlen de tactiek bepaald.

Tilburg kwam via een goal van Jurryt Smid na een klein kwartier spelen op voorsprong, maar zag ruim twee minuten later Tyler Melancon voor de gelijkmaker zorgen. Vroeg in de tweede periode was het Jenne van der Velde die Ian Meierdres wist te verschalken en zijn ploeg daarmee op voorsprong wist te zetten. In de slotminuut stelde Maxime Pellegrims de Herentalse zege, voor ruim vierhonderd toeschouwers, veilig met treffer in het lege net.

In Geleen maar 387 toeschouwers, die zagen dat hun ploeg dit seizoen tegen Flyers meestal weinig in te brengen heeft. Mark Hoekstra scoorde zijn eerste goal van het seizoen, Tony Demelinne nam twee treffers voor zijn reknening, terwijl ook Ronald Wurm, Andrew Krelove, Josh Prudden, Brandon Greenside, Marcel Kars en tenslotte Mitch Bruijsten succesvol waren. De tegengoals kwamen van Adam Hartley en Akim Ramoul.