Hyc vincent close away 1314

5 januari 201422:32

Door Remco

Herentals wint thuis van Dordrecht

Herentals heeft goede zaken gedaan in de strijd om de vierde plek. Thuis wonnen de Belgen met 8-4 van concurrent Dordrecht. Vincent Morgan had drie goals en een assist.

Ondanks dat de spanning soms ver te zoeken is in deze jaargang, is de strijd tussen Herentals en Dordrecht dit seizoen geen moment saai geweest. In de bekercompetitie vochten beide ploegen al een pittige strijd in de kwartfinale en in de competitie gaat het om de laatste plek voor de play-offs. Ook zondagavond in Herentals was de wedstrijd tussen beide ploegen vol spanning.

Dordrecht kwam na vijf minuten via Clinton Pettapiece op voorsprong. Herentals nam daarna de leiding via goals van de gebroeders Morgan. Maar de 535 toeschouwers zagen de voorsprong vaak van eigenaar wisselen. Zo pakte Dordrecht weer de leiding in de beginfase van de tweede periode via John Versteeg en Erik Vos. Halverwege de periode kwam Herentals weer op gelijke hoogte maar zorgde Jeroen van den Broek voor een nieuwe voorsprong voor Lions.

Dat was wel de laatste keer vanavond dat Dordrecht aan de goede kant van de score stond. Vincent Morgan en Trevor Hunt wisten nog in de tweede periode Herentals op 5-4 te zetten. In de derde periode liep Herentals uit naar een 8-4 overwinning. Vincent Morgan completeerde zijn hattrick en de jonge verdediger Jordy van Dijck scoorde zijn eerste treffer.

Door de winst heeft Herentals nu een voorsprong van drie punten op Dordrecht. Lions heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld dan de Belgische concurrent.