Teddy bears Geleen December 2016

19 december 201600:47

Door Joep Meijsen

Het regent beren en goals in Geleen

Groningen dwingt overtime af in spannende wedstrijd

De ontmoeting rond de Teddy Bear Toss dreigde lange tijd op een deceptie uit te lopen voor Geleen. Uiteindelijk wist Eaters in overtime nog de overwinning naar zich toe te trekken, terwijl Groningen een verdiend punt mee naar huis mocht nemen in de bus 7-6.

Laco Eaters Limburg - Gijs Groningen

Groningen heeft tijdens de Beneliga-campagne de nodige progressie gemaakt. De ploeg had wat tijd nodig om te wennen aan het hogere niveau, maar kan nu spannende wedstrijden spelen tegen veel van de andere teams in de competitie. Op zondagmiddag lukte dat zeker in Geleen. Na de eerste periode koesterde Gijs zelfs een 1-5 voorsprong en daarmee een grote kans op een stunt bij de winnaar van de Ron Bertelingschaal.

De traditie is dat een keer per jaar het beren regent in Geleen. Duizenden knuffels worden na het eerste doelpunt van Eaters op het ijs geworpen en later uitgedeeld aan zieke kinderen. Op het moment dat Jonal Huovinen met een droge knal het eerste doelpunt van Geleen scoorde, had de puck echter aan de andere kant van het ijs al twee keer in het doel gelegen. De regen aan teddyberen was ook deze keer weer indrukwekkend. Daarnaast werd er zo'n 4500 euro ingezameld ten bate van Kika.

De komst van Marek Holy is van groot belang voor Gijs. Het is een speler met overzicht, niet zelfzuchtig en altijd aanspeelbaar. Daarmee brengt de Tsjech zowel scorend vermogen als rust in de ploeg van coach Arjan Peters. Na twee minuten spelen kreeg Holy zondagmiddag de puck achter het Geleense doel te pakken, schaatste zichzelf keurig tot recht voor doelman Rowan Delil en zorgde voor de 0-1.

00118 december 2016 2

Niet veel later was het Rodney Kuiper die voor de tweede Groningse goal zorgde, alvorens de berenregen kon beginnen na de treffer van Huovinen. Die goal was echter niet het begin van een triomfantelijke comeback van Eaters. Sterker nog, de goals vielen aan de andere kant. De Eaters-defensie was zo lek als een mandje en doelman Delil zag steeds weer nieuwe Groningers voor zijn neus opduiken. Jari Hiemstra en Danny Kerstholt waren beiden succesvol en maakten er 1-4 van.

Zelfs een time-out voor Geleen kon de opmars van Groningen niet stuiten. Al negen seconden na de hervatting stond Zahir Hup alleen voor de Geleense keeper en maakte er zelfs 1-5 van. Waar de fans met hun duizenden beren hun werk hadden gedaan, verzaakte Eaters in de eerste periode opzichtig. Een goalie-change aan de kant van Geleen bracht Stef Verhulst aan de start van de tweede periode. Zo matig als Eaters de eerste periode speelde, zo snel kwam de ploeg in de tweede doorgang uit de startblokken. Binnen iets meer dan twee minuten sloeg Justin Evers twee keer toe en tussendoor ook Glenn Bakx nog een keer. Ineens was het weer 4-5 en was de spanning in de ontmoeting weer helemaal terug. Daar bleef het echter in de periode bij, hoewel Groningen soms met kunst en vliegwerk overeind bleef, gesteund door een prima keepende Tom Korte.

00118 december 2016 6

Het leek dus wachten op de gelijkmaker, maar die viel lange tijd niet. Het was zelfs Groningen dan vroeg in de tweede periode via de tweede treffer van de avond van Hup de voorsprong weer uitbreidde. De druk van Eaters nam echter nog steeds toe. Uiteindelijk was het een mooie solo van Kay Gielen en een powerplaygoal van Luca Heutmekers die ervoor zorgde dat de wedstrijd naar de overtime ging. Daarin zorgde Heutmekers ervoor dat de dag van de Teddy Bear Toss in Geleen toch nog werd afgesloten met een glimlach. Beregoed.

00104 december 2016