10 oktober 200500:00

Het Weekend Dat Was 2

De wekelijkse blik van IJshockey.com op de gebeurtenissen binnen en buiten de boarding. Deze week onder meer over Erik Tummers, Joel Salonen, Martin Trommelen en Simon 'Bad Boy' de Wit.

Erik Tummers scoorde vrijdagavond zijn eerste treffer voor Nijmegen Emperors. De verdediger brak daarmee zijn persoonlijke ban na 2210 minuten en 49 seconden in Nijmeegse dienst.Geen wonder dat hij zijn treffer, de tiende voor Nijmegen tegen Herentals, uitbundig vierde en hij bedolven werd onder felicitaties van teamgenoten.

Doelman Martin Trommelen keepte afgelopen zaterdag de waarschijnlijk makkelijkste shut-out in zijn langjarige loopbaan. Volgens het officiële wedstrijdsheet klopte Tilburg met Trommelen op doel Turnhout met 4-0. In werkelijkheid was het volgens ooggetuigen Marcel den Hartog die in het net stond en de eer voor de shutout verdiende. Misschien lag het aan het extreem late tijdstip waarop de om 22.00 uur 's avonds begonnen wedstrijd begon.

Doelman Mika Wacker kan vooralsnog alleen maar dromen van een shutout. De sluitpost van Herentals moest dit seizoen al 37 keer de puck uit het net halen in drie wedstrijden en een beetje. Geen wonder dat de doelman in de wedstrijd tegen Nijmegen al een paar keer het doel uitkwam om crosschecks uit te delen. Zelfs de mist in eigen stadion kon hem zondag niet redden. Hoewel de wedstrijd al na vijf minuten werd gestaakt, had hij toch alweer een treffer moeten incasseren.

Den Haag Wolves opent op 15 oktober officieel het seizoen op de eigen Uithof. De ploeg speelde vanwege gebrek aan thuisijs tot nu toe alleen uitwedstrijden. Zo'n 120 patiënten van het Juliana Kinderziekenhuis zijn volgens de website van de club te gast bij de seizoensopening.

De Fin Joel Salonen van Tilburg Trappers voert de topscorerslijst aan met vijf goals en acht assists in vier wedstrijden. Als hij in dit tempo doorgaat komt hij op zo'n 115 punten uit. Ook Jamie Schaafsma van Geleen, negen punten uit drie wedstrijden, zit op schema voor een seizoen boven de honderd punten. In de top tien echter ook twee spelers uit de Belgische competitie. Maros Bartek en Emil Tobiasson Harris van Deurne.

Ook het kampioenschap van de strafminuten is de strijd al in volle gang. De wedstrijd Tilburg - Amsterdam van afgelopen zondag, waar scheidsrechter Bergman de spelers massaal naar de strafbank stuurde, is daarbij vooralsnog zeer belangrijk. Van de vijf meest bestrafte spelers spelen er vooralsnog vier bij Amsterdam. Simon de Wit is met 26 minuten de regerende 'Bad Boy'. Niet alle wedstrijden zijn overigens al in de statistieken verwerkt, waarvoor dank aan de wedstrijdsecretarissen.

Tips en ideeën voor deze rubriek zijn altijd welkom via de onderstaande mailknop.