Hys sacchetti faceoff stare 1213

28 december 201222:42

Hijs Den Haag herovert koppositie

Hijs Den Haag heeft in eigen huis in een rechtstreeks duel met Tilburg Trappers de koppositie gepakt. Nico Sachetti was met drie treffers de grote man aan Haagse zijde.

deze vierde ontmoeting tussen beide rivalen, ging voor het eerst tijdens de reguliere competitie de thuisspelende ploeg er met de winst vandoor. Daarmee komt Den Haag in de onderlinge serie op een 3-1 voorsprong. Niettemin nam Tilburg vrijdagavond wel als eerste de leiding. Na dertien minuten wist Dale Weise de Haagse goalie Tomas Pek te verslaan. De 1500 toeschouwers in de Uithof zagen Hijs een minuut voor de pauze langszij komen via Eddie Delgrosso.

Beide ploegen leken ook met een gelijke stand op weg naar de tweede pauze. Nico Sachetti scoorde al vroeg in de tweede periode de 2-1. Diederick Hagemeijer bracht de stand weer op gelijke hoogte door in de 38e minuut de 2-2 te noteren.

de slotminuut van de tweede periode wist Den Haag echter het overwicht te verzilveren. Met twee goals legde de ploeg van Alexander Selivanov de basis voor de overwinning. Dankzij de treffers van Sachetti en Jordy van Oorschot, mocht Hijs met een verdiende 4-2 voorsprong aan de laatste periode beginnen.

Daarin kreeg Tilburg wel de kansen op een comeback. De Tilburgers speelde in totaal bijna negen minuten met een man meer op het ijs. Maar de powerplay van Trappers wist vanavond niet het verschil te maken. In de 48e minuut voltooide Sachetti zijn hattrick voor Den Haag. Zijn derde treffer viel tijdens een Haagse powerplay. Daarmee kwam een einde aan een indrukwekkende reeks. Tilburg had namelijk de laatste tien uitwedstrijden op rij gewonnen.

Door de overwinning lijkt Den Haag 2012 af te sluiten als koploper. Morgen gaat de ploeg op bezoek bij de drager van de rode lantaarn: Amsterdam. Voor Tilburg staat zondag de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Trappers ontvangt dan in eigen huis Friesland Flyers. De wedstrijd in Stappegoor begint al om 15.00 uur.