Hys joly skate close 1213

20 oktober 201222:52

Hijs Den Haag verplettert Amsterdam

De spanning was zaterdagavond ver te zoeken in de Uithof. Hijs den Haag boekte een enorme zege op Amsterdam G’s. Na zestig minuten ijshockey bleef de teller steken op 14-1 in het voordeel van Den Haag.

De 650 toeschouwers in Den Haag zagen dat de wedstrijd na een klein kwartiertje al beslecht was. Via Raphael Joly, Levi Houkes, Brandon Campos en Nico Sacchetti stond Hijs na 13 minuten al op 4-0. Voor Campos was het zijn eerste treffer in Haagse dienst.

In de tweede periode kwam er geen einde aan de lijdensweg van Amsterdam en goalie Jacob van Duin. De thuisploeg liep verder uit naar 9-1 dankzij onder andere nog twee doelpunten van Raphael Joly. Ook Nick de Jong en Ronald Wurm waren trefzeker en scoorden daarmee hun eerste doelpunt van dit seizoen. Na 32 minuten redde John Versteeg de eer voor Amsterdam. Versteeg wist tijdens een Amsterdamse powerplay goalie Fabian Schotel te passeren. Schotel was drie minuten eerder nog op het ijs gekomen ter vervanging van starting goalie Tomas Pek.

Ook tijdens de derde periode kende Den Haag geen medelijden met Amsterdam. Alan van Bentem, vorige week nog matchwinnaar in Geleen, haalde het einde van de wedstrijd niet. Van Bentem werd na 2 minuten naar de kleedkamer gestuurd met een game misconduct wegens kneeing.

Amsterdam kon niet profiteren van de vijf minuten powerplay en in de laatste tien minuten wist Den Haag nog vijfmaal te scoren. Jasper Kick was Ă©Ă©n van de doelpuntenmakers in de derde periode. Voor de 28-jarige aanvaller was het zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau van Nederland. Kick maakte acht jaar geleden zijn debuut in de eredivisie, maar speelde de meeste jaren in de Eerste Divisie.

Door de overwinning klimt Den Haag naar de tweede plek. Hijs heeft Ă©Ă©n punt minder dan koploper Friesland Flyers maar de Friezen hebben een wedstrijd meer gespeeld. Amsterdam blijft puntloos in het bezit van de rode lantaarn. Morgen neemt Amsterdam het op tegen koploper Flyers. Den Haag gaat dan op bezoek bij Herentals.