Hys joly skate close 1213

3 november 201311:49

Door [email protected]

HIJS eenvoudig langs Kemphanen

Den Haag had zaterdag geen enkele moeite met hekkensluiter Eindhoven. Raphael Joly was goed voor zes punten in de 2-12 overwinning in de lichtstad, terwijl Greg Collins vijf punten scoorde tegen zijn oude team.

HIJS maakte al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het de punten mee naar huis wilde nemen. In de zevende minuut kwamen de bezoekers via een goal van Mark Soares voor het eerst op het bord. Minder dan drie minuten later was het via Marco Postma en Raphael Joly al 0-3.

Een time-out van Eindhoven in de tiende minuut leek even effect te sorteren toen Raymond van der Schuit de thuisploeg op 1-3 zette. Maar voor de eerste pauze was alle hoop op een positieve afloop bij Eindhoven wel gevaren. Drie snelle goals van Alan van Bentem, Ronald Wurm en nogmaals Soares hadden de tussenstand inmiddels op 1-6 gezet.

In de tweede periode nam Den Haag gas terug, maar bouwde de score gestaag verder uit via Joly (penalty shot), Greg Collins and Tony Ras. Marc Donders scoorde tussendoor nog voor Eindhoven. Na de goal van Donders mocht goalie Jacob van Duin zijn collega Tomas Pek in het Haagse doel aflossen. Hij hield zijn doel de rest van de wedstrijd schoon. Michael Sterkens keepte de hele wedstrijd voor Eindhoven. In de slotfase kwam de eindstand via Marco Postma, Alan van Bentem en de derde treffer van Joly op 2-12.

Eindhoven moest het stellen zonder hun geblesseerde topscorer Vladislavs Dobrenkijs. De Kemphanen blijven door het verlies op de laatste plaats in de competitie staan, met twee punten uit negen wedstrijden. De ploeg incasseerde al 55 doelpunten en kon daar maar 26 goals tegenover stellen. Volgende week zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij het enige team met een slechter doelsaldo, Geleen Eaters.

Den Haag staat dankzij de zege nu op de tweede plaats, twee punten los van Herentals en twee punten achter Tilburg. Die beide ploegen speelden echter een wedstrijd minder. HIJS ontvangt aanstaande vrijdag in eigen huis Dordrecht Lions.