Eaters vs capitals 091011

9 oktober 201100:00

HIJS en Eaters blijven ongeslagen

HIJS Den Haag en Eaters Geleen zijn nog zonder puntverlies in de bekercompetitie. Eaters won thuis met 10-2 van Amsterdam Capitals. Den Haag won met 1-3 in en tegen Herentals.

Eaters Geleen - Amsterdam Capitals

De jonge Amsterdammers wisten twee periodes lang in het spoor te blijven van koploper Eaters Geleen. De Limburgers begonnen nochtans overtuigend. Al na drie minuten opende Mike Looby de score. Voor de 26-jarige Canadees was het zijn eerste treffer in dienst van Geleen. Na veertien minuten verdubbelde David Burgess de voorsprong. Een minuut later maakte diezelfde Burgess er 3-0 van. Ook voor Burgess waren dit de eerste doelpunten sinds zijn terugkeer naar Geleen.

De bezoekers uit Amsterdam kwamen echter nog voor de pauze verrassend terug tot 3-2. Calvin Pohlman en Joey Oosterveld wisten allebei goalie Rowan Delil te verschalken. Delil mocht voor het eerst dit seizoen starten voor de ploeg van Chris Eimers.

Dichterbij zou Amsterdam niet komen. In de tweede periode bleef de schade wel beperkt. Alleen Shawn Collymore verschalkte Jacob van Duin door een powerplaygoal te scoren. In de laatste twintig minuten liep Geleen uit naar 10-2. De goals kwamen van youngster Bob de Pont (2), Shawn Collymore, Ian McDonald, Kipp Workman en Matthew Glasser. De powerplay van Geleen draaide uitstekend, uit vier powerplays scoorde de ploeg van Chris Eimers driemaal.

Met de ruime overwinning kwam Geleen op twaalf punten uit vier wedstrijden. Amsterdam blijft houder van de rode lantaarn en wacht nog op de eerste punten. Woensdag krijgen de Amsterdammers Turnhout op bezoek.

Herentals - HIJS Den Haag

Den Haag reisde zondagavond af naar de Kempen. 200 toeschouwers in Herentals zagen Den Haag met 1-3 winnen. Alan van Bentem was de grote man met twee treffers. Speler-coach Aleksander Selivanov noteerde twee assists.

Van Bentem opende de score na elf minuten spelen. Binnen een minuut scoorde T.J. Caig de tweede Haagse treffer. Daarna wist goalie Kevin van Looveren zijn doel tot de laatste minuut van de tweede periode schoon te houden. Op aangeven van Selivanov schoot van Bentem de 0-3 binnen.

Herentals boekte nog een klein succes door de laatste periode winnend af te sluiten. Met routinier Tim Vos op de strafbank, wist Belgisch international Mitch Morgan shorthanded te scoren. Daarmee verhinderde Morgan een mogelijke shutout voor goalie Fabian Schotel.

HIJS den Haag kan alweer snel aan de bak. Dinsdagavond speelt HIJS in de eigen Uithof tegen Friesland Flyers. Die wedstrijd begint om 20.30 uur.