Flyers vs hys 010212

2 februari 201200:06

Hijs en Eaters pakken nipte winst

De finalisten voor de North Sea Cup zijn de tussenronde begonnen met een overwinning. Eaters moest er echter in de laatste tien minuten voor terugkomen vanuit achterstand, terwijl Den Haag een puntje achterliet in Heerenveen.

Friesland Flyers - Hijs den Haag

Matt Korthuis scoorde namens de bezoekers de winnende goal na veertig seconden in overtime in een ongetwijfeld moeilijke wedstrijd tegen Heerenveen. Daardoor begint Den Haag de tussenronde met een zege.

Bij de Haagse ploeg stond de geblesseerde Marcel Bruinsma in de bank. De Nederlandse-Canadees was er een van een kwartet spelers dat bij de Haagse formatie ontbrak. Ook de geschorste Brian Mullally en Alan van Bentem waren niet van de partij, terwijl natuurlijk ook Alexander Selivanov niet aanwezig was in Heerenveen. De Friezen traden aan zonder de vertrokken Joey Sides, terwijl Yan Turcotte met een blessure kampt.

De twee gehandicapte teams speelden een wedstrijd die vooral erg spannend was, maar waarin van echt topijshockey geen sprake was. Den Haag liep via goals van Jan-Jaap Natte en John Gordon uit naar een 0-2 voorsprong, maar zag direct na de tweede treffer Michael Nason het net vinden aan de andere kant. Het duurde daarna tot vijf minuten in de derde periode alvorens een hardwerkend Flyers de gelijkmaker wist binnen te schieten, die uiteindelijk het puntje opleverde.

Opvallend moment was een knokpartij in de bank van Heerenveen, die Jason Visser een game en Jeff Smith veertien minuten straf opleverde. Ook John Gordon en Aaron Wilson waren erbij betrokken. Voor Heerenveen wacht komende vrijdag alweer de volgende wedstrijd. De ploeg van Justin Bekkering gaat op bezoek in Tilburg. Den Haag speelt zaterdag in eigen huis tegen Tilburg, al is de voortgang van die wedstrijd nog niet helemaal zeker.

Eindhoven Kemphanen - Geleen Eaters

Geleen Eaters sleepte in Eindhoven de volle buit binnen tegen Kemphanen. De ploeg scoorde drie keer in de laatste zeven minuten van de ontmoeting om een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning.

Ook in deze wedstrijd verschillende afwezigen. Bij Geleen was bijvoorbeeld Erik Tummers er weer niet bij, terwijl Eindhoven het zonder onder meer Nick de Jong en Casey Vanschagen moest doen. Dat verhinderde de ploeg niet om voor 220 toeschouwers de score te openen na een kwartier via Marcel Kars.

Vroeg in de tweede periode zorgde David Burgess ervoor dat Eaters weer op gelijke hoogte kwam. Het was Bob Teunissen die echter nog voor de dertigste minuut Eindhoven voor de tweede keer op voorsprong bracht.

Daarna bleef het lang stil in de wedstrijd, die maar twaalf strafminuten kende. Totdat Akim Ramoul acht minuten voor tijd de 2-2 binnenschoot en daarmee zijn team weer terugbracht in de wedstrijd. Een straf tegen Mike Overweg bood daarna Ian McDonald de mogelijkheid om Lars van Sloun in stelling te brengen voor de game-winning goal. Een treffer in het lege net van Jeffrey Mens bevestigde de zege nog een keer.