Hijs uithof overzicht stadion 1011

12 september 201308:02

Door Joep Meijsen

Hijs haalt Mark Soares binnen

Den Haag completeert het quintet imports met de Canadees Mark Soares. De speler met ervaring op het tweede niveau in Duitsland miste het vorige seizoen vanwege een blessure.

Soares stond vorig jaar onder contract bij Kassel Huskies, maar raakte geblesseerd en speelde uiteindelijk geen officiële wedstrijden. Inmiddels is de speler helemaal hersteld en wil zijn loopbaan via Hijs den Haag een nieuwe impuls geven.

In twee seizoenen voor Kaufbeuren scoorde Soares in 84 wedstrijden 28 goals en nam 26 assists voor zijn rekening. Daarvoor was hij actief voor Lakehead University in de Canadese universiteitsliga en op lager jeugdniveau in British Columbia.

Soares is 28 jaar oud en geboren in Burnaby in British Columbia. 'Mark is een sterke center waar onze TD zeer content mee is. Zijn snelheid en spelinzicht zijn van grote klasse. Hij zal onze topscorer Raphael Joly nog meer laten scoren! Kortom een complete speler en een grote persoonlijkheid! Mark had de broer van Andre Agassi kunnen zijn', aldus Den Haag.

De club heeft verder Tomas Pek, Daniel Nycholat, Jan Platil en Greg Collins.