Eaters vs hys vanbentem gwg 131012

14 oktober 201200:36

Door Joep Meijsen

Hijs is Eaters weer de baas

Den Haag won voor de tweede keer dit seizoen van Geleen. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd scoorde Alan van Bentem drie minuten voor tijd de winnende treffer.

De Haagse forward ontving een prima pass van achteruit van Jordy van Oorschot, mocht alleen door op Sami Heinonen en rondde vlekkeloos af. Daarmee besliste Van Bentem voor de tweede keer in dit jonge seizoen een wedstrijd. Den Haag klimt door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst, met twee punten minder dan Flyers, maar een wedstrijd minder gespeeld. Het was na de ook door Den Haag gewonnen strijd om de Ron Bertelingschaal de tweede wedstrijd dit seizoen tussen de finalisten om het kampioenschap van vorig jaar.

De ontmoeting in een ondanks de Oktoberfeester in Sittard-Geleen met ruim 850 toeschouwers gevulde ijshal was een confrontatie tussen een stickvast en makkelijk combinerend Den Haag en een hardwerkend Eaters, dat het noBeide teams kregen tijdens de hele wedstrijd volop kansen om het aantal doelpunten verder af te ronden, maar goed keeperswerk van zowel Heinonen als Tomas Pek verhinderde het oplopen van de score. Vroeg in de tweede periode was het wel raak. Een schot van Van Oorschot werd door Marco Postma vlakbij het net deskundig van richting veranderd.

Ook nu kon Hijs slechts enkele minuten genieten van de voorsprong. Jeffrey Mens reageerde attent op een losvallende puck na de inzet van Lars van Sloun en bracht de stand op 2-2. Een score die aan het einde van de tweede periode ook terecht was.

Hoewel ook Eaters in de slotperiode enkele dotten van kansen kreeg om de ontmoeting naar zich toe te trekken, had Den Haag in het slothoofdstuk van de wedstrijd de meeste controle. De breakaway van Alan van Bentem bleek echter de enige treffer van de slotperiode. Het slotoffensief van Eaters leverde geen successen op.

Geleen wacht het komende weekeinde een nieuwe uitdaging. De ploeg reist af naar Landshut voor de Continental Cup. Voor die tijd staat eerst zondag nog de uitwedstrijd bij Amsterdam op het programma. Den Haag, dat vrijdag al met 6-3 van Herentals won, komt op zaterdag 20 oktober weer in actie. Dan komt Amsterdam naar Den Haag.