Trappers vs Hijs 071012

7 oktober 201222:43

Door Joep Meijsen

Hijs pakt zege in Stappegoor

Hijs den Haag heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Na twee minuten in overtime was het Alan van Bentem die Hijs met zijn tweede treffer van de avond de winst bezorgde.

Het was een aantrekkelijke, snelle wedstrijd in Stappegoor waar zo’n 1800 toeschouwers een plekje hadden gevonden. Tilburg moest het doen zonder de geblesseerde Ritchie van Hulten en de zieke Max van Lieshout. Voor de Hagenaren was het pas de derde wedstrijd in de huidige samenstelling, na één oefenwedstrijd en de strijd om de Ron Bertelingschaal een week eerder.

Zo bekeken maakt de toch sterk vernieuwde selectie van Hijs al een behoorlijke indruk. In Tilburg is het nog wachten op de komst van de zaterdag aangekondigde NHL-speler Dustin Jeffrey, van wie het nog niet helemaal duidelijk is wanneer hij zijn debuut gaat maken in het shirt van Trappers.

Josh Prudden bracht Tilburg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Halverwege de ontmoeting was het Jan-Jaap Natte die voor de gelijkmaker zorgde, maar de wedstrijd kwam pas Ă©cht los in de slotperiode. Eerst was het Alan van Bentem die Den Haag shorthanded op voorsprong bracht. In dezelfde powerplay nog was het Hagemeijer die de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Daarna was het de beurt aan Nico Sachetti om zijn eerste treffer op zijn naam te brengen door goed gebruik te maken van zijn snelheid. Tien minuten voor tijd was het Rody Jacobs die met een schot de score weer in evenwicht bracht. Het was daarna Marco Postma die met een penaltyshot de wedstrijd had kunnen beslissen, maar de weer goedspelende Ian Meierdres hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Daarmee werd overtime noodzakelijk. Nadat Trappers de eerste twee kansen kreeg, was het Van Bentem die met zijn tweede goal van de avond het bonuspunt voor Hijs binnensleepte. Den Haag mag het nu komende vrijdag in eigen huis opnemen tegen Herentals. Tilburg ontvangt dezelfde avond provinciegenoot Eindhoven Kemphanen.