30 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Hijs ruilt Babic alweer in

Het dienstverband van Marek Babic bij Den Haag heeft maar net iets meer dan een maand geduurd. De verdediger wordt door de club weggestuurd en vervangen door Steve Howard, die tot nu toe dit seizoen bij Amsterdam speelde.

Dat meldt Den Haag in een persbericht. Een voorval tijdens de halve finale van de beker tegen Heerenveen zou de reden zijn voor het snelle afscheid van Babic, die op 22 oktober werd aangetrokken door de ploeg uit de Hofstad. Welk incident dat precies wordt niet duidelijk. Babic speelde dertien wedstrijden voor Den Haag, waarin hij drie assists en twaalf strafminuten op zijn naam bracht.

Steve Howard is de tweede speler in korte tijd die de overstap maakt van Amsterdam naar Den Haag. Vorige week ging Paul Vincent hem al voor. Howard debuteert al komende zondag namens Den Haag in Nijmegen. Howard had in dertien wedstrijden drie goals en veertien assists voor de hoofdstedelingen, die juist net in de vorm van Leo van den Thillart en Vince Malts defensieve versterking aan het optrommelen waren.

Howard en Vincent zijn overigens goede vrienden, ze kennen elkaar van een gezamenlijk seizoen in San Antonio. De 29-jarige Amerikaan kwam over van de Columbus Cottonmouths uit de SPHL en heeft verschillende jaren ervaring in de verschillende lagere Amerikaanse ijshockeyliga's. Hij werd in juli door Amsterdam aangetrokken.

Voor Den Haag is Howard alweer de zesde nieuweling in de selectie sinds het begin van de competitie. Daarbij werd ook afscheid genomen van een aantal spelers, waaronder Milan Kolar, Aleksandr Baryshev en Dusan Halloun. De ploeg bereikte onder leiding van coach Alan Jacob de halve finale van de beker, maar werd daarin na overtime in de derde wedstrijd uitgeschakeld door Heerenveen.

Vanwege de gevolgen van een brand in het ijsstadion is de wedstrijd van vrijdagavond afgelast. Daarvoor wordt een nieuwe datum gezocht.