3 december 201600:05

Door Remco

Hijs-trein dendert door

Den Haag blijft ongeslagen in Beneliga

Hijs Hokij Den Haag blijft de goede reeks voortzetten. Vrijdagavond was Den Haag met 7-1 te sterk voor Zoetermeer Panters. Tilburg boekte een dubbele winst. Zowel in de Beneliga als in de Oberliga pakte Trappers de drie punten.

Hijs Hokij Den Haag – Silverdome Panters

Den Haag lijkt momenteel niet te stoppen in de Beneliga. Zoetermeer kon in een goedgevulde Uithof een periode lang de Haagse formatie bijbenen. De thuisploeg kwam na drie minuten op voorsprong via Filip Martinec. Via Cas Staps kwam Zoetermeer nog op gelijke hoogte, maar vlak voor de eerste pauze deelde Hijs een dreun uit. Raymond van der Schuit zette tien seconden voor tijd zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

In de tweede periode besliste Den Haag de wedstrijd door maar liefst viermaal te scoren. Filip Martinec scoorde tweemaal om zodoende zijn hattrick te voltooien. Ook Stace van Bentem en Johan Rurup waren trefzeker.

Halverwege de derde periode bepaalde Ben Rurup de eindstand op 7-1. Den Haag leidt riant in poule B met 18 punten uit 6 wedstrijden. Ook de scoringsdrift van Den Haag valt op. De ploeg scoort maar liefst 5,33 doelpunten per wedstrijd. Het trio Martinec, van der Schuit en Melissant heeft al 40 punten bij elkaar gehaald tot nu toe.

Tilburg Trappers Toekomstteam – Ahoud Nijmegen Devils

In poule A ontmoetten Tilburg en Nijmegen elkaar. Beide ploegen draaien nog niet lekker in de Beneliga en worden beiden geteisterd door blessures. Tilburg was in eigen huis op dreef en won maar liefst met 10-3 van Nijmegen. Ritchie van Hulten had drie goals voor Trappers. Jasper Nordemann en Niels Lemans scoorden beiden tweemaal.

Lichtpuntje aan de kant van Nijmegen was de nieuwkomeling Thomas Stuart-Dant. De Canadess nam alle drie de treffers voor zijn rekening.

Nijmegen blijft op de laatste plek in poule A met 4 punten uit 7 wedstrijden. Tilburg heeft nu 8 punten maar ook 3 wedstrijden meer gespeeld.

EHC Timmendorfer Strand – DESTIL Tilburg Trappers

In Noord-Duitsland had Tilburg een makkelijk avondje tegen Timmendorfer Strand. De ploeg van Bo Subr won maar liefst met 1-8 en rukte daardoor op naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Herner.

Diederick Hagemeijer scoorde twee goals voor Trappers. De overige doelpunten kwamen op naam van Justin Larson, Ivy van de Heuvel, Mitch Bruijsten, Jordy van Oorschot, Mickey Bastings en Levi Houkes.