Dukla Michalovce

14 september 201908:44

Door Joep Meijsen

Historische eerste zege voor Dalhuisen

Mike Dalhuisen is met zijn nieuwe club Dukla Michalovce prima begonnen aan het nieuwe seizoen. Hij had een goal en een assist in een historische zege.

De ploeg boekte een 5-1 zege tegen MHK 32 Liptovsky Mikulas. Het was de eerste wedstrijd van Dukla op het hoogste niveau in Slowakije en daarmee was het dus een uitslag die de geschiedenisboeken in kan. Dalhuisen had een assist op het doelpunt van de 28-jarige Finse aanvaller Aki Juusela, die de overstap maakte vanuit Ässät op het hoogste niveau in Finland.

Dit gebeurde tijdens een tweede periode waarin Michalovce drie keer scoorde. Met nog vier minuten te spelen voor het tweede rustsignaal was het Dalhuisen zelf die het derde doelpunt scoorde, waarmee zijn ploeg op 3-1 kwam. De inmiddels 30-jarige geboren Nijmegenaar werd daarbij geassisteerd door Marek Maslonka en Alexander Zekucia. De treffer viel op de powerplay.

Voor de wedstrijd waren bijna 2700 toeschouwers naar het station gekomen. Zondag speelt de ploeg van Dalhuisen thuis tegen HK Nitra dat zijn eerste wedstrijd met 3-2 won. Door de relatief ruime zege is Michalovce, in ieder geval tot zondag, lijstaanvoerder in de Tippsport Extraliga.