25 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Hoofdsponsor Grizzlies blijft

Gjaltenma blijft ook het komende seizoen hoofdsponsor van Groningen. Als de Grizzlies de overstap naar de eredivisie wagen aan het eind van dit seizoen worden er echter nieuwe contractbesprekingen gevoerd.

Dat heeft de ijshockeyclub in Groningen bekendgemaakt. Gjaltema is een leverancier van stalen steigers en hoogwerkers in Groningen en al langere tijd als sponsor aan het ijshockey verbonden. Groningen werd vorig seizoen met Gjaltema als hoofdsponsor kampioen in de Eerste Divisie.

Na elf wedstrijden dit seizoen heeft de ploeg van coach Henk Göbel een voorsprong van twaalf punten op de nummer twee op de ranglijst, Utrecht. De ploeg uit Groningen geldt als een voorname kandidaat voor uitbreiding van de eredivisie.

De club maakte enkele jaren geleden een herstart in het Nederlandse ijshockey. De laatste hoofdprijs van het Groningse ijshockey stamt alweer uit het seizoen 1985/86 toen het de enige landstitel in de geschiedenis behaalde. De ploeg speelde tot begin jaren negentig mee in de eredivisie.