Trappers stienstra skate 0809

14 februari 201423:20

Door Joep Meijsen

Hoofdsponsor Trappers verlengt alsnog

Destil blijft ook de komende drie jaar hoofdsponsor van Tilburg Trappers. De groothandel in bouwmaterialen zou eigenlijk na dit seizoen stoppen.

Destil en directeur Gertjan van Eck werden eerder dit jaar landelijk nieuws toen bleek dat bij een overval op de woning van de directeur mogelijk indirect een jeugdspeler van Trappers betrokken was. Daarop stopte Destil als hoofdsponsor van de Tilburgse jeugd en werd aangekondigd dat het bij het eerste team het laatste jaar zou worden.

Een 20-jarige man uit Tilburg is inmiddels tot een celstraf van vijf jaar veroordeeld vanwege de overval, een medeplichtige kreeg achttien maanden cel opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk. Een derde verdachte werd vrijgesproken. Tijdens een persconferentie in Stappegoor werd vanmiddag tot vreugde van beide partijen alsnog de sponsorovereenkomst tussen Destil en Tilburg Trappers verlengd.

Sinds het afhaken van Ruijters als hoofdsponsor van Geleen Eaters is Destil de langstdienende hoofdsponsor in de Eredivisie. Destil heeft de afgelopen jaren ook op andere manieren het Nederlandse ijshockey financieel geholpen. Van Eck werd voor zijn verdiensten voor de sport enkele weken geleden uitgeroepen tot Lid van Verdienste van de ijshockeybond NIJB.