27 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Huldiging voor Oranje U18

Het Nederlands team onder 18 jaar dat vorige week de wereldtitel in Division II haalde, wordt volgende week gehuldigd. Op zaterdag 5 mei om 20.00 uur begint de huldiging in Wijchen.

Plaats van handeling is Café Old Dutch in Wijchen. Alle ijshockeyliefhebbers worden door de organisatoren van harte uitgenodigd om de spelers te ontvangen. Deze arriveren om 20.15 uur op de locatie.

Oranje klopte in Hongarije alle tegenstanders en wist zo de promotie naar Division I af te dwingen. Met vijf goals en zes assists in vijf wedstrijden was Mike Dalhuisen de topscorer namens Nederland, op de voet gevolgd door Mitch Bruijsten en Ritchie van Hulten.

Dalhuisen eindigde met een +12 ook in de top van het plus/minus-klassement, terwijl doelman Tomislav Hrelja de meeste minuten op het ijs stond van alle deelnemers aan het toernooi en ook een belangrijke bijdrage leverde, gezien het relatief weinige werk dat hij te doen kreeg in de wedstrijden.

Van de slotwedstrijd tegen Hongarije heeft de Hongaarse televisie een uitgebreide samenvatting gemaakt. Deze is hier te bekijken.

Hieronder nog enkele foto's, ingestuurd door www.bus.be.

u18_serie_3.jpg

u18_serie_4.jpg

u18_serie_1.jpg