Hyc celebrate vs lions away 1314

23 augustus 201423:39

Door Joep Meijsen

Hunt terug, Renwick nieuw bij Hyc

Herentals heeft de namen van de laatste twee imports bekendgemaakt. Nieuw in de selectie van Paul Vincent is de 24-jarige Canadese verdediger Evan Renwick, terwijl Trevor Hunt terugkeert voor een tweede seizoen in Herentals.

Hunt, die in het verleden ook voor Heerenveen speelde, had vorig jaar acht goals en elf assists in 25 wedstrijden als een tussentijdse versterking voor Herentals. De 28-jarige verdediger uit Maple Ridge in British Columbia speelde eerder als prof voor verschillende teams in de CHL en de ECHL. Daarvoor speelde hij vier jaar op het hoogste universiteitsniveau in de VS voor de University of Alaska-Anchorage.

De tweede importverdediger voor Herentals is Evan Renwick uit Calgary, die de afgelopen vier jaar voor Robert Morris University op het hoogste collegeniveau speelde en afgelopen jaar een kortstondig profdebuut maakte bij de Orlando Solar Bears uit de ECHL. In totaal speelde hij 111 wedstrijden in de NCAA met 21 punten en 78 strafminuten.

Met doelman Keaton Hartigan en aanvalers Tyler Melancon en Nick Prockkow heeft Herentals nu alle importposities bezet. Het wordt voor de Belgische deelnemer aan de Nederlandse Eredivisie een nieuwe start, zonder dragende spelers Vincent en Mitch Morgan. Eerstgenoemde hing zijn schaatsen aan de wilgen, terwijl zijn jongere broer zijn geluk in de Franse competitie gaat beproeven.

Herentals maakte ook de nieuwkomers van deze zaterdag bekend door middel van een video op de Facebookpagina.