Beneliga logo 2015

24 januari 201623:08

Hyc breekt zegereeks Amsterdam

Herentals heeft met 9-5 gewonnen van Amsterdam en breekt daarmee de lange zegereeks van de hoofdstedelingen. Nijmegen boekte een belangrijke zege in Tilburg, Geleen won in eigen huis van Heist op den Berg en Antwerpen was in eigen huis Turnhout de baas.

Vier goals in de tweede periode vormden het onderscheid namens Herentals tegen Amsterdam. De beide andere periodes eindigden gelijk. Vincent Morgan, Bryan Kolodziejczyk en Mitch Morgan hadden ieder twee goals, terwijl Tyler Melancon, Timo Dewin en Ben Vercammen ook treffers voor hun rekening namen. Bij Amsterdam vijf verschillende doelpuntenmakers, Bryan Hoogenraad, John Versteeg, Michael Mackie-Kwist, Dax van de Velden en Joey Oosterveld.

Nijmegen pakte belangrijke punten in Tilburg in de race richting een plek in de play-offs, 4-6. Powerplay-treffers in de slotperiode van Wesley Hendriks en Mike Vedder, met zijn tweede van de avond, bezorgden Devils de winst, nadat Trappers eerder een 1-4 achterstand had weggewerkt. Harrie Verdonschot, Jake Hendriks en Jay Plamont namen de rest van de Nijmeegse productie voor hun rekening. Jim Gudden, Mark Donders, Don Nichols en Thijs Voorn scoorden namens Trappers.

Geleen was in eigen huis Olympia Heist op den Berg de baas. Lars van Sloun scoorde drie keer, Akim Ramoul twee keer en Brad Westerman één keer in de 6-3 overwinning. Na een klein half uur spelen was de stand met 2-2 nog in evenwicht. Kevin Glassee, Alexander Vanherstraeten en Peter Verschaeren namen de productie van Heist voor hun rekening.

Antwerp Phantoms won zondagavond met 5-3 van Turnhout. Een dubbelslag van Niels Oerlemans in de derde periode besliste de ontmoeting in het voordeel van de ploeg uit Deurne. Ben van den Bogaert had eerder ook al twee keer gescoord voor Antwerpen, terwijl Bryan Verhaegen ook tot scoren was gekomen. Kay van Mechelen, Jared Henderson en Pieter Smet scoorden de Turnhoutse goals.