Hyc Melancon actie 1415 jpg copy

16 november 201400:13

Door Joep Meijsen

Hyc en Flyers pakken winst

Herentals schudde zaterdagavond laat in overtime Geleen van zich af voor de eerste overwinning van dit seizoen tegen Eaters. Bij Kemphanen konden de debutanten Andy Contois en Don Nichols niet voorkomen dat Flyers met 1-5 won in Eindhoven.

Eindhoven – Heerenveen
Na lang wachten kreeg Eindhoven zaterdag eindelijk de versterking van de eerste twee imports. De papieren voor Don Nichols en Andy Contois waren op orde, waardoor het nu alleen nog wachten is op doelman Tyler Holske. Die maakt als alles goed gaat volgende week zijn entree in de Nederlandse competitie.

De twee nieuwkomers konden niet voorkomen dat Kemphanen voor de negende keer op rij tegen een nederlaag aanliepen. Heerenveen lijkt steeds beter te gaan spelen en besliste de ontmoeting in het met ruim driehonderd toeschouwers gevulde ijsstadion in Eindhoven eigenlijk al in de openingsfase. Er waren amper zeven minuten gespeeld toen doelman Mike Beeren al drie keer was gepasseerd. Josh Prudden (2) en Ronald Wurm namen de treffers voor hun rekening.

Flyers, dat vrijdagavond in eigen huis al van Tilburg had gewonnen, bouwde de voorsprong in de tweede periode nog verder uit. In de eerste de beste aanval scoorde Josh Prudden zijn derde van de avond en zijn negende treffer van het seizoen. Daarna was het de beurt aan Levi Houkes om de vijfde goal van de wedstrijd te scoren.

Kemphanen deed enkele minuten voor het einde van de ontmoeting nog iets terug. Hoopgevend zal zijn dat nieuwkomer Andy Contois zijn eerste treffer in de Nederlandse competitie scoorde. Zondag gaat Eindhoven op bezoek in Geleen.

Herentals – Geleen
Geleen won de twee ontmoetingen met Herentals in de bekercompetitie en haalde zaterdagavond laat ook in de derde ontmoeting een punt. De tweede goal van de avond van Mario Mjelleli bracht beide teams vroeg in de derde periode in evenwicht. Een powerplay in overtime bood Herentals echter uiteindelijk de mogelijkheid om het bonuspunt in eigen huis te houden.

Jeffrey Mens werd bestraft voor checking to the head en Bryan Kolodziejcziek schoot vanaf de zijkant de winnende goal binnen. Voor die tijd kwam Herentals tot vier keer op voorsprong, maar zag de ploeg van Paul Vincent de tegenstander even zo vaak langszij komen. In de eerste periode wisselden Tyler Melancon en Mjelleli treffers uit. Voor Melancon was het pas zijn vierde goal van het seizoen, maar met zijn 21 assists is de energieke forward op dit moment wel de topscorer van de liga.

In de tweede doorgang bracht Dries Leirs zijn team opnieuw op voorsprong, maar Lars van Sloun nam deze keer de gelijkmaker voor zijn rekening. Ben Vercammen was de volgende doelpuntenmaker, maar deze keer was Jeffrey Mens succesvol. Kort voor het einde van de periode bracht Maxime Pellegrims zijn team voor de vierde keer op voorsprong, maar de tweede van Mjelleli maakte dat ongedaan. Op de treffer van Kolodziejczyk in overtime was een gelijkmaker tenslotte niet meer mogelijk.