Nl vs belgie 071109

7 april 201613:20

Hyc en Luik hofleveranciers België

Herentals en Luik zijn de hofleveranciers van de Belgische nationale ploeg, die vanaf komende zaterdag het wereldkampioenschap in Jaca gaat spelen. Op de slotdag van het toernooi staat de derby tussen België en Nederland op het programma.

t als bij Nederland ontbreken bij België een aantal prominente spelers. Zo zijn Mitch Morgan en Vincent Morgan vanwege privé-redenen afwezig. Mitch Morgan was vorig jaar tijdens het WK nog goed voor twee punten per wedstrijd. Ook verdediger Jens Engelen ontbreekt vanwege privé-omstandigheden in de selectie van bondscoach Danny Peters.

De kampioen van de BeNeLiga is ondanks het ontbreken van dit trio toch de hofleverancier van de Belgische nationale ploeg met acht spelers. Ook verliezend bekerfinalist Luik is ruim vertegenwoordigd in het team met zeven spelers. Verder levert Leuven, Antwerpen spelers. De op het derde niveau in Frankrijk spelende Bryan Henry is de enige speler uit het buitenland die is opgenomen in het team.

De in het buitenland spelende doelman Arthur Legrand is nog niet op tijd terug. Legrand speelde vorig jaar drie van de vijf duels voor het Belgische team. De Belgen nemen het goalie-trio van Tom Prodi (Luik), Mike Jansen (Herentals) en Jean Cornelis (Luik)

België opent het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen IJsland. Dit is tevens de eerste wedstrijd van het toernooi. Het is voor het eerst dat Nederland en België deelnemen aan hetzelfde toernooi sinds 2004, toen Oranje en de Rode IJsduivels beiden meespeelden in het toenmalige Division I-toernooi in Oslo, Noorwegen.

Goalies: Jean Cornelis, Mike Jansen, Tom Prodi

Defense: Michael Distate, Vadim Gyesbreghs, Jordan Paulus, Dean Thurura

Forwards: Ben van den Bogaert, Alexandre Bremer, Yoren de Smet, Timo Dewin, Simon Dozin, Yente Franssen, Emiel Goris, Bryan Henry, Andy Kolodziejczyk, Bryan Kolodziejczyk, Boris Kolyasnikov, Patrick van Noten, Maxime Pellegrims, Brent van Rooy, Ben Vercammen