Hyc melancon medal smile 1112

19 augustus 201422:58

Door Joep Meijsen

Hyc: Melancon terug, Prockow nieuw

Herentals haalt de 25-jarige Canadese publiekslieveling Tyler Melancon terug voor een vierde seizoen. De club wordt verder versterkt met de eveneens 25-jarige center Nick Prockow.

Dat heeft de club bekendgemaakt via zijn Facebook-pagina. Melancon speelde voor het eerst in het seizoen 2011-12 voor Herentals. Afgelopen jaar werd hij gedurende het seizoen teruggehaald en was in 14 wedstrijden nog goed voor tien goals en zeventien assists. In de play-offs bleef hij in vijf wedstrijden puntloos. Een jaar eerder had hij 71 punten in 34 wedstrijden voor de Belgische deelnemer aan de Nederlandse competitie.

Nick Prockow speelde afgelopen seizoen voor de Peoria Rivermen van de SPHL, een lagere profliga in de VS. In 55 wedstrijden had hij vijftien goals en 26 assists. De uit Montreal afkomstige forward speelde vier seizoenen op het hoogste universiteitsniveau in de VS voor Colgate University. In 152 wedstrijden daar had hij 19 goals en 27 assists met 120 strafminuten.

Na doelman Keaton Hartigan zijn dit de tweede en derde import voor Herentals, wat betekent dat de ploeg nog twee plekken kan invullen. Andere nieuwkomers tot nu toe dit seizoen zijn doelman Mike Gysbrechts en forwards Bryan Kolodziejczyk, Maxime Pellegrims en Patrick van Noten.