28 september 201518:43

Door [email protected]

Hyc verliest reglementair van Panters

De wedstrijd tussen Herentals en Zoetermeer van zaterdag is omgezet in een reglementaire 0-5 overwinning voor Panters. Reden is het opstellen door Herentals van aanvaller Nils Vroemans, die nog een schorsing had lopen uit de Eredivisie van vorig seizoen.

Deze schorsing blijft, ondanks de start in een nieuwe competitie, gewoon geldig. De overwinning van Herentals op Nijmegen op zondag, waarin Vroemans ook meespeelde, blijft wel overeind. De aanvaller krijgt wel een extra wedstrijd schorsing opgelegd, waardoor hij de komende twee ontmoetingen moet ontbreken bij Herentals.

De wedstrijd eindigde oorspronkelijk in een 5-0 overwinning voor Herentals. De oorspronkelijke straf van Vroemans stamt van de tweede wedstrijd in de play-offs tegen Tilburg van 22 februari van dit jaar. Na ruim 26 minuten spelen liepen Vroemans, Trevor Hunt en Diederick Hagemeijer tegen straffen aan. De laatste tweegenoemden ontvingen een game-misconduct, Vroemans een matchpenalty.

De wedstrijd tegen Nijmegen, een 0-6 overwinning met twee goals van Vroemans, blijft wel overeind staan, omdat de forward volgens de regels niet meer geschorst was voor die wedstrijd.