Hys vanbentem stace 1213

15 juni 201323:36

Door Joep Meijsen

Hyrsky vervangt Selivanov bij Hijs

Den Haag heeft de 45-jarige Dave Hyrsky aangesteld als opvolger van Alexander Selivanov. Hyrsky was vorig jaar enige tijd hoofdcoach bij Nijmegen in de Eerste Divisie en werkte daarvoor onder meer in Geleen, Heerenveen en Tilburg. Ook werden verschillende contracten verlengd.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Volgens het bestuur van Den Haag voldeed Hyrsky helemaal aan het profiel dat was opgesteld voor de nieuwe hoofdcoach. De uit Sault Sainte Marie afkomstige Canadees tekende een overeenkomst voor Ă©Ă©n jaar.

Den Haag maakt tevens bekend dat Dave Schreurs ook weer deel gaat uitmaken van de technische staf. Schreurs is verantwoordelijk voor de off ice training bij de regerende landskampioen. Voor Schreurs wordt het zijn achtste jaar bij de Haagse club.

Den Haag heeft ook naog twee Nederlandse spelers voor een jaar verlengd. Het gaat daarbij om Jasper Kick en Stace van Bentem. Kick had vorig jaar vier goals en acht assists in 31 wedstrijden voor de Haagse club. De 21-jarige Stace van Bentem speelde 37 wedstrijden, waarin hij drie goals en negen assists voor zijn rekening nam.