22 augustus 201310:42

Door Joep Meijsen

IIHC zamelt geld in voor Faber (3)

De International Ice Hockey Cup in Dordrecht zamelt komend weekeinde geld in voor de 3-jarige kankerpatiënt Faber uit Eindhoven die voor een speciale behandeling naar de Verenigde Staten moet die zijn kans om te overleven moet vergroten.

Tijdens het evenement in Dordrecht wordt geld ingezameld door middel van een tombola. Dit geld gaat naar de stichting Faber Goes USA, die op verschillende manier druk bezig is geld in te zamelen voor de dure behandeling in de VS. Inmiddels is al zo’n 45.000 euro opgehaald. Het geld is nodig omdat de verzekering slechts een deel van de kosten betaalt. Faber heeft via zijn familie een connectie met de ijshockeysport.

Bij het jonge mannetje werd in maart van dit jaar een neuroblastoom tumor in zijn nek en buik geconstateerd, met uitzaaiingen naar het beenmerg. De prognose is dat Faber, ondanks een reeks chemokuren en een operatie, tussen de 20 en 50 procent kans op genezing heeft. Door een immuuntherapie in de Verenigde Staten kan dit percentage met zo’n 30 procent toenemen.

Komende zaterdag begint in Dordrecht het Nederlandse ijshockeyseizoen met een tweedaags toernooi waarin Europese topclubs Krefeld, Keulen, Nottingham en Geneve in actie komen. Daarnaast werkt ook het Nederlands team U20 een wedstrijd af. Tijdens het toernooi is er aandacht voor Faber en wordt door middel van een tombola geld ingezameld.

IJshockeyfans kunnen ook rechtstreeks doneren. Meer informatie via de website Faber Goes USA. Kaarten voor het toernooi via hun website.