Guus van Nes scoort namens Oranje op het wereldkampioenschap in 2017 tegen Japan.
Guus van Nes scoort namens Oranje op het wereldkampioenschap in 2017 tegen Japan. — © Marco Spelten (IJshockey.com/Actiefotografie.nl)

31 mei 202121:00

Door Joep Meijsen

IJshockey Nederland en IJshockey.com gaan apart verder

De samenwerking tussen IJshockey Nederland en IJshockey.com wordt na vijf jaar be√ęindigd. Vandaag is de laatste dag van de overeenkomst.

>De twee partijen werkten sinds 2016 als partners samen binnen het platform IJshockeynederland.nl. ‚ÄėIJshockey Nederland heeft de lopende overeenkomst al enige tijd geleden opgezegd. De bond wil met de website een andere richting uit en zet deze onder eigen beheer verder voort‚Äô, legt voorzitter Joep Meijsen van de Stichting Beheer IJshockey.com-domein uit. ‚ÄėWe gaan overigens op vriendschappelijk manier uit elkaar.‚Äô

De redactie van IJshockey.com werkt komende zomer aan de lancering van een nieuw, onafhankelijk platform op het oude domein. Meijsen: ’We naderen het 25-jarige jubileum van de website, maar zitten nog vol energie om ons steentje te blijven bijdragen aan de informatievoorziening rond het Nederlandse ijshockey. Het blijft de mooiste sport die er is. We blijven op het gebied van social media overigens wel samenwerken, want die zijn gezamenlijk eigendom.’

De Stichting Beheer IJshockey.com-domein blikt terug op vijf mooie jaren. ‚ÄėWe bedanken oud-bondsdirecteur Rob van Rijswijk voor het initi√ęren en doorvoeren van het IJshockeynederland.nl-project. We danken het bureau Touch√© voor enkele jaren van goede samenwerking. Ook met het huidige bondsbestuur en bondsbureau is de samenwerking altijd prima geweest. Wij waren nog graag met het project verder gegaan, maar hebben er alle respect voor dat de partner daarin een andere keuze maakt. Overigens blijven we op individuele basis nog af en toe een bijdrage aan het platform leveren‚Äô, vertelt Meijsen.

Delen