Fred Carroll (voorste rij, derde persoon van links) fungeerde in Krynica als assistencoach van Oranje. Deze week overleed hij op 59-jarige leeftijd.
Fred Carroll (voorste rij, derde persoon van links) fungeerde in Krynica als assistencoach van Oranje. Deze week overleed hij op 59-jarige leeftijd.

28 januari 202217:04

Door Joep Meijsen

IJshockeycoach Fred Carroll op 59-jarige leeftijd overleden

De in Canada geboren ijshockeycoach Fred Carroll is na een lang ziektebed op 59-jarige leeftijd overleden. Carroll was in 2011 als assistent van Larry Suarez betrokken bij het Nederlands mannenteam en coachte de afgelopen jaren in de Oberliga regelmatig tegen Tilburg Trappers.

De op 6 januari 1963 geboren Carroll bracht als speler en als coach het grootste deel van zijn loopbaan door in Duitsland. Als speler was hij vooral actief op het tweede en derde niveau in Duitsland, waaronder een jaar vlak over de Nederlandse grens bij Grefrather EC, dat toen nog in de subtop van het Duitse ijshockey speelde. Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan maakte hij de overstap naar coaching.

De afgelopen jaren was de coach met de kenmerkende witte haren regelmatig in Nederland als coach van tegenstanders van Tilburg Trappers. Hij stond twee jaar in de bank bij Hannover Indians en twee jaar bij Black Dragons Erfurt. In 2012 vroeg zijn vriend Larry Suarez om hem te helpen in zijn rol als bondscoach tijdens het wereldkampioenschap van Oranje in Polen. Met de latere Italiaanse bondscoach en de huidige coach van Straubing in de DEL Tom Pokel beschikte Oranje toen over een sterke technische staf.

Fred Carroll was al langere tijd ziek, een aandoening die ervoor zorgde dat hij zowel in 2014 als in 2017 een stap terug moest doen als coach. Hij laat een echtgenote en een zoon achter. IJshockey Nederland wenst alle familie, vrienden en bekenden van Fred Carroll veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Delen