Divers girls only weekend 2017

11 september 201715:02

Door Joep Meijsen

Ilse Robben Award naar Mandy Gooijer

De Ilse Robben Award is afgelopen weekeinde uitgereikt aan Mandy Gooijer. Dit gebeurde tijdens het Girls Only Hockey Weekend Nederland. Babs Teschers ontving de Ilse Robben Talent Award.

De Ilse Robben Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel betekend voor het Nederlandse vrouwenijshockey. De Girls Only Hockey Day is een evenement dat door de internationale ijshockeyfederatie is opgezet en ook in Nederland met veel succes wordt gehouden. Afgelopen weekeinde was dit weer een enorm succes op de ijsbaan in Maaseik.

Divers girls only weekend 2017

Ilse Robben Award 2017

De winnaar van de Ilse Robben Award 2017 is Mandy Gooijer, die zeer intensief betrokken is bij de organisatie van het Girls Only Hockey Weekend. Jenny Goessens van de organisatie legt uit: '

Mandy staat altijd klaar als je haar vraagt en helpt waar ze kan ook al woont ze aan de andere kant van het land. Bij de organisatie van Girls events is Mandy altijd aanwezig en werkt veel aan de voorbereidingen voor het Girls Only Hockey Weekend in september.'

Ook voor het vrouwenijshockey in Friesland is Gooijer van onschatbare waarde, zo legt Lenneart Scheenstra namens Flyers uit. 'Mandy is binnen de Flyers organisatie dé drijvende kracht achter onze IJshockeyScool en het Flyers Damesteam. Mandy’s tomeloze energie, positiviteit en passie voor onze mooie sport heeft de afgelopen jaren geleid tot een duidelijke groei in het aantal jeugdleden. Opvallend hierbij is ook de groei in het aantal meisjes ook leidt tot een doorstroom van meisjes naar de competitieteams. Zo zijn inmiddels alle jeugdteams van de Flyers gemixte teams. Dankzij Mandy is dames ijshockey een volwaardig onderdeel geworden in de Flyers ijshockeyfamilie.

Zelf was Gooijer verrast en ontroerd door het ontvangen van de award. 'Alles wat ik doe, doe ik met veel plezier alles om het vrouwenĂŻjshockey naar een hoger platform te tillen.'

DSC9140

Ilse Robben Talent Award 2017

Jaarlijks wordt er ook een award uitgereikt aan een talentvolle speelster van de ijshockeysport onder de naam Ilse Robben Talent Award. De prijs gaat dit jaar naar Babs Teschers, die speelt bij Geleen. 'Babs is sinds 2 jaar bezig met ijshockey en ziet haar voorruit gaan en echt leuke dingen doen op het ijs. Samenspelen is een van de sterkste punten van Babs en je ziet dat ze heel veel plezier heeft tijdens het weekend en er ook van leert', zo luidt de toelichting op de toekenning van de prijs.

DSC9100

De awards zijn genoemd naar..

Ilse Robben die in 2009 op 39-jarige leeftijd overleed na een jarenlange strijd tegen kanker. Robben gold als Ă©Ă©n van de beste vrouwelijke linesmen ter werelden was als eerste vrouw actief in de eredivisie in Nederland. Ook was ze werd ze veelvuldig uitgekozen voor wereldkampioenschappen. Tot twee keer toe werd ze zelfs geselecteerd als official tijdens de Olympische Spelen. Robben was actief in Turijn en Salt Lake City.