24 februari 201300:34

Door Joep Meijsen

Imports winnen de All Star Game

De imports hebben zaterdagavond de All Star Game gewonnen. In een doelpuntrijke ontmoeting haalden de buitenlanders de dubbele cijfers. In de skills-competities waren de Nederlanders echter de baas.

De All Star Game zou het jaarlijkse feestje van het Nederlandse ijshockey moeten zijn, met volle tribunes, veel sfeer en spelers die proberen er een show van te maken. Wellicht lag het aan de toegangsprijs van tien euro, want de tribunes in Eindhoven waren zaterdagavond relatief matig bezet.

Aan de organisatie kan het niet gelegen hebben. Met de mogelijkheid voor het ijshockey om zich in te zetten voor het goede doel om zo met de sport een positief beeld te tonen, dDit laatste gebeurde in een finale tegen de nogal verrassend in het All Star Team gekozen Willem Bless. Deze liet met enkele van juweeltjes van pDe All Star Game zelf was het traditionele doelpuntenfestijn, waarin in totaal zo’n twintig doelpunten vielen, waarvan de imports er de meeste voor hun rekening namen. Bij Nederland/België stond Edward Noortman twee periodes voor de lat, Ian Meierdres was wel omgekleed maar bleef uit voorzorg aan de kant. Bij de imports wisselden Sami Heinonen en Tomas Pek elkaar af.

De aandacht kan nu weer terugschuiven naar de competitie, waarin morgen drie wedstrijden op het programma staan. Geleen ontvangt Friesland Flyers, Eindhoven gaat op bezoek in Amsterdam en dan is er natuurlijk de topper tussen Tilburg en Den Haag in Stappegoor.