6 februari 200400:00

Door Joep Meijsen

Inzamelingsactie bij Wolves

De IJshockeyclub Den Haag, die gisteren werd getroffen door een verwoestende brand, vraagt financiĂĀ«le steun aan Nederlandse ijshockeyliefhebbers. Met dit geld wil men proberen het grote internationale jeugdtoernooi dat voor komend weekeinde op het programma stond te verplaatsen naar de baan in Dordrecht.

De kosten voor het verplaatsen worden in de lokale media in Den Haag geschat op ongeveer elfduizend euro. Dit geld is nodig omdat de vriesmachines in Dordrecht al uitstaan en de boarding voor de zomer is verwijderd. Het internationale jeugdtoernooi is een van de hoogtepunten van het seizoen in Den Haag. De website

van de Wolves biedt meer informatie over de inzamelingsactie alsmede het beschikbare gironummer.De brandweer is vanmorgen tot half elf bezig geweest met nablussen van de brand in het Haagse schaatscentrum de Uithof, dat maandag deels werd verwoest. Het bluswerk is de hele nacht doorgegaan, zei een brandweerwoordvoerder dinsdagochtend. Vandaag is het schaatscentrum de hele dag gesloten, zei een medewerkster. Aan het einde van de dag wordt duidelijk wanneer het complex zijn deuren weer opent. De ijshockeyhal is verloren gegaan en de skibaan heeft waterschade opgelopen doordat de sprinklers aangingen. De brandweer vond het een lastige klus om het vuur uit te krijgen. Maandag even voor 16.00 uur brak de brand uit op het dak van de ijshockeybaan van de Uithof, waarschijnlijk door toedoen van dakdekkers. Door de harde wind verspreidde het vuur zich razendsnel over het hele dak. Om ongeveer half zeven werd het sein brand meester gegeven. De schade loopt in de miljoenen, maar het precieze bedrag is nog onbekend. Directeur E. de la Croix van de Uithof is dinsdag onbereikbaar. Hij sprak maandag al wel van een dramatische gebeurtenis. De telefooncentrale van het schaatscentrum is door de brand danig in de war geweest. Wie het algemene nummer belde, werd doogeschakeld naar een nietsvermoedende inwoner van Enschede. Van maandagavond tot dinsdag halverwege de ochtend stond zijn telefoon roodgloeiend. Hij heeft energieleverancier Eneco aan de lijn gehad, evenals een verzekeraar en mensen die iets wilden weten over activiteiten die de komende tijd op de overdekte ijsbaan zouden plaatsvinden.

Delen