Nijb logo

16 maart 201420:37

Door Joep Meijsen

Jeugdtitels Utrecht, Tilburg, Den Haag

De finales om het landskampioenschap bij de jeugd zijn zondag gespeeld in Eindhoven. Bij de U12 ging Utrecht er met de titel vandoor, bij de U14 was Tilburg de sterkste, terwijl Den Haag kampioen werd in de leeftijdsgroep tot 17 jaar.

De finale van de U12 eindigde in een 4-2 overwinning voor Utrecht Dragons op de leeftijdsgenoten van Den Haag. Rens Aberson (2), Jay Weller en Mika Copier scoorden de goals voor de Utrechtenaren. De tegengoals kwamen van de sticks van Erlend van der Burg en Jimi van der Linden.

De finale van de U14 was een traditionele Brabantse derby tussen Den Bosch en Tilburg, waarbij Tilburg in de eerste tien minuten uitliep naar een 0-4 voorsprong, waarna Den Bosch in de slotperiode terugkwam tot 3-4, maar Trappers uiteindelijk de kampioensbeker in handen hield. Wouter Sars, Justin van der Ven (2) en Ibe Bogaerts scoorden de goals namens Trappers. Voor Den Bosch waren Sem Pelders en Patrick Bergman (2) de doelpuntenmakers.

Bij de jeugd onder 17 jaar trok Den Haag met 2-4 aan het langste eind in de finale tegen Heerenveen. De Hagenaren kwamen via Mike Natkiel al na negentien secondenn op voorsprong. Jari Hiemstra zorgde voor de gelijkmaker bij Flyers, maar Espen van der Burg zorgde er met een powerplaygoal voor dat Den Haag met een voorsprong aan de eerste pauze begon.

Vroeg in de tweede periode was het Daniel Sie die Heerenveen weer op gelijke hoogte bracht. Vrouweninternational Mieneke de Jong zorgde halverwege de wedstrijd met een powerplaygoal voor de treffer die uiteindelijk als de winnende de boeken in zou gaan. Met zijn tweede van de wedstrijd stelde Espen van der Burg de Haagse zege in de slotperiode veilig.