OKT Ned Lit4 Joly

26 februari 201712:17

Door Joep Meijsen

Joly helpt Duisburg aan zege op Tilburg

Raphael Joly had een goal en drieassists namens Duisburg in de 4-2 overwinning voor de Fuchse tegen Tilburg Trappers. Namens Tilburg troffen Justin Larson en Shane McColgan doel.

Fuchse Duisburg - Destil Trappers

Daarmee wordt het weer krap aan de top in de Oberliga. Herne staat nog een straatlengte voor en is al zeker van de eerste plaats. Tilburg staat nu echter weer in punten gelijk met Duisburg en Essen met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg. De slotwedstrijd voor het begin van de play-offs is bovendien in Essen.

Duisburg kwam na een kwartier spelen op voorsprong via een penaltyshot van Joly. Trappers maakte weliswaar in de slotminuut van de periode nog gelijk via Justin Larson, maar in de tweede periode greep Duisburg de macht in de wedstrijd via treffers van Andre Huebscher en Lars Grözinger. Laatstgenoemde maakte er in de slotfase zelfs 4-1 van in het voordeel van de thuisploeg, alvorens McColgan nog iets terugdeed namens de Nederlandse formatie.

Volgende week is het laatste speelweekeinde. Op vrijdag ontvangt Tilburg in eigen stadion de Crocodiles, terwijl op zondag dus de ontmoeting in Essen op het programma staat.

(archieffoto)