Hys joly skate geleen RT 1314

13 oktober 201322:55

Door Joep Meijsen

Joly schiet Hijs langs Eaters

Geleen Eaters kon in eigen huis de stunt van vrijdag tegen Herentals niet herhalen tegen Den Haag. Raphael Joly scoorde vier keer namens de Haagse formatie in een 7-1 overwinning.

De Haagse formatie had op zondagavond niet veel moeite met de Limburgse gastheer. Greg Collins, Raphael Joly en Jordy van Oorschot zorgden ervoor dat Den Haag al na twintig minuten een comfortabele marge van drie goals had opgebouwd. Een van de goals van Joly werd gescoord uit een penaltyshot.

Vroeg in de tweede doorgang liep Den Haag uit naar 5-0 via nogmaals twee keer Raphael Joly, alvorens Dave van Mol iets terugdeed namens de landskampioen van twee jaar geleden. Nog een keer Joly en tenslotte Ronald Wurm bepaalden de eindstand op 1-7.

Voor de Haagse ploeg een aangename generale repetitie voor de overtocht naar Engeland later deze week, waar de regerende landskampioen namens Nederland deelneemt aan de Continental Cup. Tegenstanders daar zijn gastheer Nottingham, Juniors Riga uit Letland en Viiking Sport uit Tallinn. De winnaar van deze ronde mag afreizen naar Italië, waar Asagio, het Russische Toros Nefekamsk en Yertis Pavlodar uit Kazachstan de tegenstanders zijn.

Geleen blijft gewoon in Nederland en speelt zaterdag uit in Eindhoven de volgende wedstrijd.