Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Jong Oranje grijpt naast promotie

Het Nederlands team onder achttien jaar verspeelde op zondagmiddag de kans op promotie. In een directe confrontatie met Spanje ging Nederland met 2-5 onderuit.

Oranje had zich op zaterdag met een keurige 1-2 overwinning op Australië nog een kans gegeven op promotie. Daarvoor moest op zondag worden gewonnen van Spanje, terwijl ook het resultaat van de wedstrijd tussen de Australiërs en de Serviërs in het voordeel van Nederland moest uitvallen.

Die discussie is nu niet meer interessant. Oranje verloor met 2-5 van de Spaanse leeftijdsgenoten. En dat terwijl de wedstrijd zo goed was begonnen via een goal van Levi Smeets na anderhalve minuut spelen. Nederland wist daar echter geen vervolg aan te geven. Op de powerplay trok Spanje de stand nog voor het einde van de openingsperiode gelijk, een stand die lange tijd op het scorebord bleef staan.

Spanje pakte na 44 minuten de voorsprong, maar Oranje kwam via Thom Smits al na een minuut weer op gelijke hoogte. Een straf daarna bood Spanje echter de mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, waarna de Spaanse ploeg verder uitliep met nog een powerplaygoal. Tenslotte was er nog een empty net treffer.

Nog meer ijshockey