8 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Jonge Tsjech voor Dragons

IJshockeyclub Utrecht heeft een tweede import vastgelegd. Het gaat om de 21-jarige Tsjechische verdediger Jan Kotesovsky, die afgelopen jaar in de tweede divisie in Tsjechië uitkwam.

Dat heeft Utrecht bekendgemaakt. Twee dagen eerder werd al de transfer van de Slowaakse aanvaller Boris Varga aangekondigd. Utrecht geldt voor het komende seizoen als de topfavoriet in de Eerste Divisie. De club wil met ingang van het seizoen 2008/09 terugkeren in de Eredivisie.

Kotesovsky leerde zijn ijshockey bij een van de kleinere clubs in de Tsjechische hoofdstad Praag en kwam de afgelopen drie seizoenen uit in de tweede divisie in eigen land. Voor Melnik had hij daar afgelopen seizoen een goal en zes assists in 39 wedstrijden met vijftig strafminuten.

Bij Utrecht moet hij een duo gaan vormen met zijn landgenoot Michal Rybar, die al enige tijd in Utrecht actief is. De Dragons willen de komende weken nog twee aanwinsten presenteren, maar kregen een tegenslag te verwerken toen de twee Slowaken waarmee de club in gesprek was afhaakten.