7 januari 200900:00

Door Remco

Jubileum voor Zoetermeer

Aanstaande zaterdag eindigt de korte winterstop in de Eerste Divisie. Voor Zoetermeer Panters is het een belangrijke speeldag. Panters speelt thuis de derby tegen Den Haag en viert tegelijkertijd het 5-jarig jubileum in de Eerste Divisie.

Zoetermeer viert op zaterdagavond 10 januari het feit dat de club voor het vijfde opeenvolgende jaar deelneemt in de Eerste Divisie. De festiviteiten worden gecombineerd met de thuiswedstrijd tegen Den Haag. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor de laatste plek in de play-offs.

Zoetermeer kende in het eerste seizoen meteen het hoogtepunt. In het seizoen 2004-2005 won Zoetermeer het kampioenschap van de Eerste Divisie door Utrecht in de finale te verslaan. Het team van dat seizoen herbergde veel bekende namen zoals Manitas Demelinne, Jeroen Admiraal, Marco Kronenbrug, Jordy van Oorschot. In de daaropvolgende jaren wist Zoetermeer het kampioenschap niet meer te behalen. Panters bereikte het tweede seizoen nog wel de finale maar ging onderuit tegen het onverslaanbare Groningen. Datzelfde Groningen bleek een jaar later tijdens de halve finales weer de plaaggeest te zijn voor Zoetermeer. Afgelopen seizoen wist Zoetermeer voor het eerst niet de play-offs te halen.

Momenteel draait Zoetermeer boven verwachting mee in de race om de bovenste vier plaatsen. De club zag afgelopen zomer veel spelers vertrekken naar Den Haag en moest daarom met een geheel vernieuwde selectie beginnen. Boegbeeld Jeroen Admiraal vormt samen met Dennis van der Bol, Kevin van Leeuwen en Jobert van Koot het kwartet spelers dat elk seizoen meemaakte in de Eerste Divisie.

Het lustrumfeest wordt zaterdag geopend om 19.00 uur door de bekende Haagse coverband Daytona. Tegelijkertijd zal er een wedstrijd gespeeld worden door de U8 en U10 teams van Zoetermeer Panters.

Om 20.00 uur begint de wedstrijd tegen Den Haag. Tijdens de dweilpauzes en na de wedstrijd zal opnieuw Daytona het publiek vermaken. Kaartverkoop voor het jubileumfeest vindt plaats op donderdag 8 januari van 18.00 tot 21.00 uur bij de kassa's van de Silverdome. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa's vanaf 17.00 uur geopend.