Nijb awards vreeman jurryt smid 2016

18 november 201616:25

Jurryt Smid (25) beëindigt loopbaan

Reeks hersenschuddingen noopt international te stoppen

Jurryt Smid stopt met onmiddelijke ingang met ijshockey. Dat liet de verdediger weten in een interview met het AD. De speler van Zoetermeer Panters won afgelopen seizoen nog de Wil van Dommelen-trofee als beste verdediger.

In het interview met het AD laat Smit weten dat het risico om door te spelen te groot is. Smid: ‘Ik ben in oktober tegen mijn vijfde hersenschudding opgelopen. Vroeger werd dat in het ijshockey niet gezien als een blessure en speelden ze vaak door. Dat is gelukkig veranderd. Ik heb alles met mijn arts en fysio besproken en zij vertelden me dat er een behoorlijke kans is op chronische hoofdpijn en concentratieverlies. Die risico's acht ik gewoon te groot. Ik heb naast ijshockey nog een ander leven.’

Smit blijft wel betrokken bij Zoetermeer Panters als assistant van coach Jobert van Koot. De pas 25-jarige Smid kan terugkijken op een mooie carrière. Daarin speelde Smid voor Den Haag, Zoetermeer, Nijmegen, Amsterdam, Heerenveen en Tilburg. Smid werd kampioen met Tilburg Trappers en won bekers met Tilburg, Den Haag en Nijmegen. Ook kwam Smid in actie op vier WK’s met Oranje. Hij was ook van de partij tijdens de promotie afgelopen april in Jaca.