24 maart 201911:40

Kampioenenbal: succes voor Trappers, Eaters en Hijs

De hele zaterdag in Tilburg stond in het teken van de Jack Ham Memorial, een volle dag met spannend jeugdijshockey waarin uiteindelijk drie teams werden gekroond tot landskampioen, de U12 van Tilburg, de U14 van Geleen en de U16 van Den Haag.

U12

De eerste wedstrijd werd in de ochtenduren gespeeld tussen de u12-teams van Tilburg Trappers en Dordrecht Lions en het werd direct ook de spannendste wedstrijd van de drie. Tot de laatste seconde was het nagelbijten na een indrukwekkende comeback van Dordrecht met twee goals in negen seconden om de achterstand terug te brengen tot 7-6. De Tilburgse verdedigers en doelman Djama Mans stonden echter in de laatste tien minuten als een huis om het kampioenschap binnen te slepen voor Tilburg. Jari Versantvoort scoorde drie keer, waarvan twee keer shorthanded voor Tilburg, dat ook Donny van Belkom twee keer zag toeslaan en ook Guillaume Gommeren zag scoren.

Voor Dordrecht was de lijn met Eryk Kowalski, Hecotr Kapitonov en Mika Mensink van enorm belang. Kowalski had drie golas en twee assists, Kapitonov twee goals en een assist en Mensink vier assists. Marnix Longayroux had het andere doelpunt voor de Lions, die met opgeheven hoofd het ijs verlieten.

Tilburg Trappers U 12 Kampioen 2019

U14

De U14 van Smoke Eaters Geleen toonde in de finale tegen de leeftijdsgenoten van Hijs Hokij Den Haag over veel scorend vermogen te beschikken. De ploeg kwam al vroeg op voorsprong via Joey Kaul en gaf de leiding nooit meer af, al kwam Den Haag in de slotfase van de eerste periode nog wel terug tot 2-1, waarna het een spannende wedstrijd werd tot drie goals in 6,5 minuut na de 31e minuut de voorsprong van Geleen flink vergrootten, eindstand 7-2.

Voor Eaters vonden zes verschillende spelers het net. Lander Paulissen had twee doelpunten, terwijl Joey Kaul, Robin Eussen, Roman Vasilic, Jelle Noblesse en Matteo Castronovo ook allemaal het net wisten te vinden. Laatstgenoemde had ook nog drie assists. Bijzonder was dat de medailles bij deze wedstrijd werden uitgereikt door een broer, twee zussen en een goede vriend van Jack Ham, de man naar wie de finaledag nu genoemd is vanwege zijn enorme inzet voor het jeugdijshockey in Nederland.

Smoke Eaters Geleen U14 kampioen 2019

U16

Bij de U16 ging het kampioenschap na een spannende en interessante wedstrijd naar het team van Hijs Hokij Den Haag. Het was Den Haag dat als eerste wist te scoren via Wesley de Bruijn, een powerplaygoal voor hem. enkele minuten later maakte Jelle Kronenburg, een speler met al ervaring in de Beneliga, de tweede Haagse treffer in een periode waarin de Hagenaren ook duidelijk de bovenliggende partij waren.

Dat veranderde in de loop van de tweede periode. Tilburg nam het initiatief in de wedstrijd over en kwam tot de nodige kansen, waarbij Eline Gabriele in het doel bij Den Haag een aantal keer sterk in actie moest komen. Trappers scoorde uiteindelijk de verdiende aansluitingstreffer tijdens een powerplay, waarbij Renzo van Brink de trekker overhaalde.

Vroeg na de tweede hervatting was het Wesley de Bruijn die voor de 1-3 zorgde. Een straf tegen Konstantin Hostnik zorgde ervoor dat Trappers nog een powerplay kreeg en Luca van Garling bracht zijn team nog een keer tot op een goal. Den Haag had echter richting het einde de frissere benen en nam via Rick van Bezouw opnieuw een voorsprong van twee goals, die ook naar het einde van de wedstrijd werd gebracht, eindstand 2-4.