Nijb logo

3 mei 201314:04

Door Joep Meijsen

Kantoor NIJB verhuist naar Eindhoven

Het kantoor van de Nederlandse IJshockeybond gaat voor de tweede keer in een paar jaar verhuizen. De NIJB heeft een nieuw onderkomen gevonden op de ijsbaan van Eindhoven.

De NIJB heeft dit bevestigd na vragen van IJshockey.com. De verhuizing maakt deel uit van een breed pakket aan afspraken tussen de ijshockeybond en de gemeente Eindhoven, waar onder meer ook het CTO, centrale trainingen en evenementen bij horen. Daarbij moet gedacht worden aan interlands en de bekerfinale. Laatstgenoemde evenement is enkele jaren geleden juist van Eindhoven naar Tilburg verhuisd.

De NIJB ziet de overeenkomst als een duidelijke win-win-situatie. De bond denkt de sport meer en beter te kunnen profileren vanuit Eindhoven, terwijl de gemeente de ijshal in Eindhoven een duw in de juiste richting kan geven op het gebied van bezetting, exploitatie, uitstraling en het binnenhalen van evenementen. De overeenkomst lijkt ook een garantie voor de voortzetting van het CTO-project.

De precieze afspraken tussen de ijshockeybond en de gemeente Eindhoven worden op dit moment nog uitgewerkt. Op 23 mei zal dit plan gezamenlijk door de NIJB en de gemeente Eindhoven worden gepresenteerd. Het bondskantoor was jarenlang gevestigd in Zoetermeer, maar verhuisde kort geleden naar het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het verblijf daar blijkt maar van korte duur te zijn geweest.