Kemphanen kars bench stare 1112

23 oktober 201100:58

Kars leidt Eindhoven langs Leuven

Marcel Kars was letterlijk en figuurlijk de grote man bij Eindhoven Kemphanen in de confrontatie tegen Leuven Chiefs. De international had met vier treffers een groot aandeel in de 7-2 overwinning van Eindhoven.

Eindhoven blijft door de overwinning op gelijke hoogte met Friesland Flyers in de strijd om de belangrijke vierde plek in de bekercompetitie. Na bijna vijf minuten opende Eindhoven de score voor 300 toeschouwers in het IJssportcentrum. Marcel Kars prikte zijn eerste treffer langs Bjorn Steijlen op aangeven van de verdedigers Niko Suoaraniemi en Mike Overweg.

Halverwege kwam het nog puntloze Leuven op gelijke hoogte. Jan Mertens was net uit de strafbank toen hij bediend werd door Joris Peusens. Mertens verschalkte daarna goalie Kyle Moir: 1-1. Die gelijke stand bleef niet lang op het scorebord staan. Binnen een halve minuut gaf Ronald Wurm zijn ploeg een vernieuwde voorsprong. Even later maakte Paul Vincent er 3-1 van. Bij beide treffers tekende Nick Verschuren voor de assist.

Aan het begin van het tweede bedrijf zorgde Olivier Bouchard nog voor de nodige spanning door de 3-2 te noteren. Voor de Belgisch-Canadees was het al zijn vijfde treffer in zeven wedstrijden. Casey Vanschagen herstelde de marge van twee doelpunten in de 31e minuut. Voor de oud-Trapper was het zijn tweede doelpunt in dienst van Kemphanen.

In de laatste periode stal Marcel Kars de show. Met een loepzuivere hattrick bepaalde Kars de eindstand op 7-2. Kars is daarmee ook de topscorer van Eindhoven met zeven doelpunten en zeven assists in zeven wedstrijden.

Door de nederlaag blijft Leuven samen met Amsterdam wachten op de eerste punten. Zondagavond ontmoeten beide staartploegen elkaar in Leuven voor de strijd om de rode lantaarn. Voor Eindhoven zit het ijshockey erop voor het weekend. Komende vrijdag wacht de uitwedstrijd in Herentals voor de ploeg van Tommie Hartogs.