Nl dames china volkslied

10 april 201308:48

Door Remco

Kazachstan volgende opponent Oranje

Na de welverdiende rustdag voor de Oranjedames, treedt de ploeg van bondscoach Willem van de Kraak om 12.30 uur aan tegen Kazachstan. De Kazakse dames zijn nog ongeslagen na twee speeldagen.

Het Nederlands mannenteam heeft vaak veel moeite met landen uit de voormalige Sovjet-Unie zoals Oekraïne en Kazachstan. Bondscoach Willem van de Kraak: ‘Bij ons ligt dat heel anders. Wij spelen juist graag tegen landen uit het Oostblok. Vaak spelen die landen georganiseerd ijshockey en dat ligt ons goed. Onze deelname in de EHWL speelt ook een rol omdat we daar vaak in actie kwamen tegen ploegen uit Oost-Europa. Wij hebben meer moeite met het spel van bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Die spelen wat chaotischer en slaan toe via de klasse van hun topsspeelsters.’

Kazachstan is tot nu toe nog ongeslagen. De formatie won zowel van Noord-Korea als van de Britse dames. Tegen de Britten had Kazachstan wel pBij Nederland voeren Mieneke de Jong en Savine Wielenga de topscorerslijst aan. Beide speelsters staan op twee goals en twee assists. In de plus-minus ranking is de Jong samen met captain Myrthe Martens vooralsnog de beste speelsters van Oranje met +2. Goalie Claudia van Leeuwen staat met een savepercentage van 90,54% in de boeken. In twee wedstrijden kreeg van Leeuwen maar liefst 74 schoten te verwerken. Haar Kazakse collega Daria Obydennova staat net wat hoger dan van Leeuwen met een savepercentage van 91,38%.

De wedstrijd van Oranje is wederom te volgen via de livestream van Total Sports Live. IJshockey.com verzorgt tijdens de wedstrijd updates op het IJshockeyforum.

Klik hier voor de livestream van Total Sports Live.

Daar kan ook een samenvatting worden bekeken van de winst op China:

Klik hier voor de samenvatting van Nederland - China.

De foto’s bij dit artikel zijn van Peter van Nes. Klik hier voor alle foto’s van Peter van Nes.