Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Kemphanen blijft winnen, Leuven klopt Den Bosch

Kemphanen blijft winnen, Leuven klopt Den Bosch

Drie goals voor Damian Kluijtmans; winnende goal van Deniss Baskatovs

Eindhoven pakte de vierde zege van het seizoen met een 7-3 overwinning op Antwerpen. Leuven was nipt te sterk voor Den Bosch. Deniss Baskatovs scoorde het winnende doelpunt.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Eindhoven - Antwerpen

Eindhoven scoorde twee shorthanded goals in de derde periode om definitief afstand te nemen van Antwerpen. Eerder waren de Belgen nog teruggekomen van een 3-0 achterstand tot 3-2. Damian Kluijtmans nam één van die shorthanded goals voor zijn rekening. Hij scoorde in totaal drie keer. Ook Danielius Nomanovas, Koen Bakker, Marek Pitka en Willem Bless scoorden namens de ploeg uit de Lichtstad. Kevin de Winter, Ben van de Bogaert en in de slotperiode Patrick van Noten waren succesvol namens Antwerpen. Kemphanen heeft nu twaalf punten uit vijf wedstrijden in Poule A van de Beneliga. Voor Antwerpen was het de eerste ontmoeting in de reguliere competitie.

Leuven - Den Bosch

In de andere Nederlands-Belgische ontmoeting op zaterdagavond bezorgde Leuven België de eerste punten. Tegen Den Bosch won het team van coach Gil Paelinck met 2-1. Het winnende doelpunt werd in de slotfase gescoord door Deniss Baskatovs, nadat Pieter-Jan Wouters zijn ploeg halverwege de wedstrijd op gelijke hoogte had gebracht. Den Bosch had vlak daarvoor de leiding gegrepen via Bryan Vos, die met twee man meer op het ijs doelman Mike Gysbrechts wist te kloppen.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum