Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

8 januari 201509:35

Door Joep Meijsen

Kemphanen dreigen met staking

De spelers van Eindhoven Kemphanen dreigen met een staking. Aanleiding is het feit dat spelers de afgelopen acht weken geen salaris hebben ontvangen.

Dat meldt Eindhovens Dagblad. Komende week wordt gesproken tussen het bestuur en de spelersgroep. 'Ze zullen over de brug moeten komen. Als dat niet gebeurt, overwegen we te gaan staken', zegt speler Nick Verschuren in de krant. Aanvoerder Nick de Jong hoopt dat de zaken alsnog snel geregeld worden. 'We willen het liefst gewoon ijshockeyen.'

Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg reageert in de krant via sms. Hij stelt dat er hard gewerkt wordt om de ontstane situatie op te lossen. 'En we hebben een nieuwe sponsor gevonden. Er komt snel weer geld binnen'. Wie die nieuwe sponsor is, blijft vooralsnog ongewis. De voorzitter wil in de krant niet dieper ingaan op de situatie.

Ook import Don Nichols komt aan het woord. Hij stelt wel een deel van zijn salaris te hebben ontvangen, maar dat is zo'n 10 procent van waar hij recht op heeft. Ook heeft hij de door de club mondeling beloofde auto nog niet ontvangen. Als er niet spoedig betalingen volgen, vertrekt hij bij de club.

Kemphanen heeft zijn volgende wedstrijd op het programma staan op 16 januari in Tilburg.