Hys bohac juich trappers 180311

25 oktober 201207:58

Door Joep Meijsen

Kemphanen haalt Jan Bohac

Oud-Den Haag-aanvaller Jan Bohac keert terug in de Nederlandse competitie. De 30-jarige Tsjech is gecontracteerd door Eindhoven Kemphanen.

t meldt de club. De voormalige Tsjechische jeugdinternational speelde delen van vier seizoenen voor Den Haag, waarin hij in 117 wedstrijden vijftig goals en 119 assists voor zijn rekening nam. Afgelopen seizoen speelde Bohac 21 wedstrijden voor Neuilly-sur-Marne dat uitkomt op het hoogste Franse niveau. Daar was hij goed voor twee goals en vijf assists.

Bohac gold als jeugdspeler bij Slavia Praag als een groot talent en doorliep alle jeugdselecties van Tsjechië. De Ottawa Senators zagen ook wel wat in hem en kozen hem in 2000 in de derde ronde van de NHL-draft. Hij werd echter nooit naar Noord-Amerika gehaald en bouwde zijn loopbaan op in kleinere Europese competities. Behalve in Nederland en Frankrijk speelde Bohac ook in Noorwegen en Italië.

De Tsjechische aanvaller won twee landskampioenschappen met Den Haag en zal routine moeten brengen in de jonge ploeg van Eindhoven. Kemphanen was op zoek naar een nieuwe import na het wegsturen van Darren McKague vlak voor het begin van de competitie. Met Matti Korhonen, Mitch McNeill, Josh Mizerek, Greg Collins, Sean Muncy en de nieuwkomer heeft Eindhoven zijn zes spots voor imports bezet.