Kemphanen vs Eaters 2017 duel

14 januari 201800:47

Kemphanen overwint Eaters en tegenslagen

Dat de lopende jaargang voor Eindhoven Kempanen een bewogen jaar is, lijkt een understatement. De ploeg van Larry Suarez maakte het echter Den Haag vrijdag al heel lastig en boekte op zaterdag een knappe 7-4 overwinning op Geleen. Nick Verschuren voegde drie goals toe aan zijn totaal van het seizoen, Mike Verschuren had vier assists.

Het was zo'n typische wedstrijd die de Beneliga zo leuk maakt. Het spel golfde zestig minuten lang heen en weer, veel spannende situaties voor de doelen en een aantal prima doelpunten. Uiteindelijk won de ploeg die het beste met de geboden kansen omsprong, waarbij vooral Eaters kon terugkijken op een wedstrijd waarin enkele fraaie mogelijkheden onbenut werden gelaten. Eaters speelde overigens zonder een handvol spelers waaronder Heutmekers, Huovinen en Pellegrims. De wedstrijd werd gespeeld in een ambiance van luide rockmuziek in de jaarlijkse wedstrijd waarbij live-muziek wordt gespeeld. De metal-band False Hope kweet zich daarbij prima van zijn werk.

Kemphanen nam gisteren na de wedstrijd in Den Haag afscheid van Roderick van den Hout, waardoor de ploeg het opnieuw zonder een belangrijke waarde moest stellen. Coach Larry Suarez: 'We missen door schorsingen, blessures en gestopte spelers veel kwaliteit. We hebben dit seizoen eigenlijk niet Ă©Ă©n keer op volle sterkte kunnen spelen. We hebben een heel jonge ploeg, die er heel hard voor werkt en die veel voor elkaar over heeft. Ze worden sterker van de tegenslagen. Het helpt natuurlijk dat de broers Verschuren in bloedvorm zijn.'

Nick Verschuren had maar weinig tijd nodig om zijn doelpuntentotaal voor het seizoen verder op te voeren. Zijn broer Mike won na ruim twee minuten spelen het duel, gaf de puck voor en Nick schoot de puck laag in de hoek binnen. Dat kunstje herhaalden de broers niet veel later nog een keer om hun ploeg op een 2-0 voorsprong te brengen. Eaters wist zich overigens in de eerste periode ook volop kansen te scheppen, maar vond regelmatig doelman Deniz Mollen op zijn pad of de ploeg miste scherpte voor het doel. Aan de kant van Eaters werd na het tweede doelpunt Michael Sterkens ingeruild voor Rowan Delil.

Dat veranderde in de slotfase van de openingsperiode. Eerst zorgde Tom Marx van dichtbij voor de 2-1, vervolgens was het Angelo van Hulten die aan de andere kant Kemphanen weer ruimer op voorsprong bracht en op de powerplay in de laatste seconde van de periode zorgde Jord Smit met een deflectie voor het doel voor de 3-2. Deze goal zorgde voor enige verwarring omdat het scorebord 20.03 aangaf, maar het arbitrale trio oordeelde dat de treffer binnen de reguliere speeltijd was gevallen.

Winnende goal van Angelo van Hulten

Eaters was in de openingsminuten van de tweede periode de betere ploeg, werd beloond met de gelijkmaker via Remco Knoren en kreeg zelfs kansen om het initiatief over te nemen. Uiteindelijk viel de treffer echter aan de andere kant. Jorn van Soest schoot, Rowan Delil gaf de rebound weg en Koen Bakker omspeelde de doelman om zijn team op 4-3 te brengen.

Nog Ă©Ă©n keer kwam Eaters langszij. Ruim dertien minuten voor tijd was het Jord Smid die met zijn tweede van de avond vanuit een moeilijke hoek de puck hoog binnen wist te schieten. Dit zal ongetwijfeld voor bezorgde gezichten hebben gezorgd op de tribunes bij de Kemphanen-fans, die vrijdag nog zagen dat hun ploeg in de slotfase door Den Haag werd overrompeld.

Het liep deze keer echter anders. Negen minuten voor tijd was het Angelo van Hulten die Kemphanen voor de vierde en laatste keer in het duel op voorsprong bracht en drie minuten later zorgde zijn broer Ritchie er met een knalhard schot in de hoek voor dat de marge verder werd uitgebreid. Nick Verschuren maakte daarna met zijn derde goal van de avond het feest voor Eindhoven compleet.